logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

«Океан Ельзи» та «Один в каное» зняли кліп про Львів на пісню «Місто весни» (ВІДЕО)

09-09-2021 11:3310989

«Океан Ельзи» та «Один в каное» зняли кліп про Львів на пісню «Місто весни» (ВІДЕО)

«Океан Ельзи» в дуеті з гуртом «Один в каное» випустили нову пісню під назвою «Місто весни».

 

 

 

 

Вона стала першою композицією Святослава Вакарчука, яку він написав про Львів, йдеться у повідомленні гурту

«27 років існує група «Океан Ельзи» і за цей час я не написав жодної пісні про Львів, хоча дуже хотів. Просто я не вмію писати пісень “на злобу дня”. Взагалі не вірю, що можливо так створити пісню, яка буде жити. А зараз у моєму житті той час, коли через різні обставини я по іншому усвідомив значення рідного Львова для мене. Коли ставлення до міста через роки викристалізувалось у тиху, але вічну любов. Коли ти просто розумієш, що це найкраще місце на Землі для тебе було, є і буде», – розповів Святослав Вакарчук. 

Співак пояснив, що з’явилась пісня «Місто весни» несподівано, коли гуляв по Маріїнському парку у Києві: «Добре пам’ятаю, що це було на початку квітня цього року. Я часто гуляю сам, мені так подобається. Того дня йшов і думками перенісся у Львів, і відчув бажання написати пісню. Тієї ж миті народилась мелодія, і тут же склалися рядки, що не часто буває у мене - одночасно створити і музику, і вірші. За півгодини я вже сидів за роялем і на 90% пісня була готова. Таке буває рідко, але буває і це одна з таких пісень». 

Святослав Вакарчук зазначив, що коли почав думати про колаборацію, з ким було б органічно записати таку пісню, то уявити когось іншого, ніж «Один в каное», було неможливо.  

А так прокоментувала спільну ініціативу Ірина Швайдак з «Один в каное»: «Я добре пам'ятаю, як Святослав казав, що написав цю пісню на одному подиху за дуже короткий час. Для мене, як авторки власних пісень, цей стан дуже знайомий і цінний. Пісні, які пишуться на одній хвилі зазвичай «дихають» від самого початку. Тож нашим основним завданням було не нашкодити: не змінити до непізнаваності, не згубити душі пісні, але відчути і підхопити той настрій, який в ній є». 

Відео на пісню було знято у Львові режисером Віктором Придуваловим. Саме він колись зняв культове відео ОЕ «Холодно» і теж у Львові. Оператор – Ярослав Пілунський.

Leopolis.news