logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Світовий банк планує виділити Україні $230 млн на боротьбу з COVID-19

09-09-2021 16:086101

Світовий банк планує виділити Україні $230 млн на боротьбу з COVID-19
Фото: пресслужба Мінфіну

У середу, 8 вересня, відбулася зустріч міністра фінансів Сергія Марченка з Регіональним директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі.

 

У зустрічі також взяли участь заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук та заступник Міністра фінансів України Олександр Кава, інформує пресслужба Мінфіну.

Сторони обговорили виділення додаткового фінансування на боротьбу з пандемією COVID-19, реформи фінансового і банківського сектору, реалізацію пенсійної реформи в Україні та умови отримання «Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» (DPL).

Нагадаємо, Міністерство фінансів України та Світовий банк у червні 2021 року підписали Угоду про надання Україні від Міжнародного банку реконструкції та розвитку кредиту в розмірі 350 млн дол. США для проекту «Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення».

Представники Міністерства фінансів та Світового банку провели розмову щодо отримання “Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення”. Аруп Банерджі повідомив, що наступний DPL буде направлений на “зелений перехід” і реалізацію реформ енергетичного сектору. Крім того, Регіональний директор наголосив, що Банк очікує від української сторони пропозицій щодо можливих проектів для залучення коштів.

Сторони обговорили угоду «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні». Аруп Банерджі зазначив, що Банк готовий виділити Україні 230 млн дол США до грудня 2021 року в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Leopolis.news