У Львові відбувається молодіжний фестиваль «Вітер-на-Дії» (ФОТО)

https://leopolis.news/post/49428/u-lvovi-vidbuvaetsya-molodijnyy-festyval-viter-na-di-foto

12/09/2021

Цьогоріч захід проходить у комбінованому форматі: офлайн і онлайн. Основні події - на території Українського католицького університету, інформує пресслужба ЛОДА.  

Організатор заходу - Українська Греко-Католицька Церква (Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ).

«Це вже 6-й фестиваль «Вітер-на-Дії». Цьогорічне гасло фестивалю - «Дзвін до змін». Ми хочемо закликати молодих людей до того, що все, що відбувається зараз, зокрема пандемія – це не проблема, яку треба перечекати, а нагода для того, щоб мінятися, щоб щось зрозуміти і пробувати в цій новій реальності жити. Будь-які труднощі, які виникають в нашому житті, є нагодою і ми хочемо про це говорити. На Фестивалі буде близько 40 дискусійних майданчиків, понад 120 спікерів з дуже різних галузей і я думаю, що упродовж цієї дискусійної частини ми зможемо поділитись багатьма дуже цінними думками»,-  розповів голова Патріаршої комісії у справах молоді отець Ростислав Пендюк.

Цінними думками гості та відвідувачі фестивалю будуть ділитися упродовж дня на дискусійних майданчиках на найбільш актуальні теми:

- Навіщо Церкві гроші?
- Екомайданчик «Зберігаємо речі чи спогади?»
- «Wehave a dream» — наші мрії про Україну
- Вища освіта: папірець чи перспектива?
- Рецепти успіху.
- Воркшоп «Наважитись на стосунки»
- Чому майбутнє нас (не) потребує?
-Як працювати та ніколи не ходити на роботу?
- Жінка та її потенціали.

До слова, спікерами однієї з дискусій на тему молоді в політиці став голова Львівської ОДА Максим Козицький та заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко.

«Дякую організаторам фестивалю за надзвичайно емоційний захід. Це дуже гарне середовище для молоді, яке передає заряд їхньої енергії.  Зазвичай, коли ми говоримо про фестиваль, маємо на увазі розваги, проте Вітер-на-Дії - це не лише про розваги, це в першу чергу про спілкування, спільні цінності, зокрема християнські. Адже тільки підтримуючи основи, ми маємо шанси на майбутнє. Переконаний, що «Дзвін до змін», який є гаслом фестивалю,  має сьогодні дуже сильно звучати, щоб змінити нашу державу, а зміни без участі молоді – не можливі», - зазначив Максим Козицький.

Команда фестивалю підготувала чимало сюрпризів:

Виступи гуртів — МетаНоя, ModernFolk, KVANT, PopryVse, CRY NEBA,  ДикоBrass, ФІОЛЕТ. Хедлайнер концерту електро-фольк гурт «Go_A» — представники України цьогорічного «Євробачення».

Зустрічі з топовими спікерами та лідерами думок:

Адріан Сливоцький — директор компанії OliverWyman, один з найвизначніших фахівців сучасного менеджменту. Навчався в Гарвардській Юридичній школі та Гарвардській школі бізнесу.
Оксана Мороз — фахівчиня з медіамаркетингу та маніпуляційних практик.
Мар'яна Романяк— журналістка, авторка проєкту «Рідні»
Катерина Павленко — солістка гурту «Go_A»
Валерія Козлова – стратегічний партнер LvBS, уже понад 15 років поряд з системною трансформацією бізнес-результатів компаній досліджує комплекс меншовартості українця.
Юлія Магдич— дизайнерка створює українські вишиванки, які відомі на весь світ
Владика Борис Ґудзяк — Митрополит Української греко-католицької церкви, голова Філадельфійської архиєпархії в США та іншими.

Також на фестивалі виступатиме почесний гість з Ватикану отець ЖоаоШагас. З представником Ватикану говоритимуть про богословський та пасторальний вимір слухання, як інструмент душпастирства, у світлі Папського Синоду присвяченого Молоді.

Учасники, які братимуть участь у фестивалі дистанційно, також мали нагоду створити локацію для зустрічі під брендом Вітру на-Дії. Це можливість для молоді зібратися невеликими групами зі своїми друзями чи колегами в певному місці або на своїх парафіях разом з їхніми душпастирями, а відтак через онлайн-трансляцію долучитися до загальної програми фестивалю. Вони мають змогу вийти в прямий ефір, щоб привітатися з іншими учасниками фестивалю та розповісти про себе. Також до цієї частини буде долучена діаспора української молоді з різних країн світу. Таким чином маленькі локації творять єдиний молодіжний простір, який підкреслюватиме глобальність Української греко-католицької церкви.

Завершиться фестиваль на вечірній сцені.  Тут виступатимуть гурти ДикоBrass, ФІОЛЕТ.

Хедлайнер концерту електро-фольк гурт Go_A — представники України цьогорічного «Євробачення».

Онлайн-учасники мають змогу стежити за всіма заходами фестивалю в спеціальних кабінетах на сайті. Трансляцію богослужіння та виступи музичних гуртів денної сцени кожен охочий зможе переглянути на офіційних інтернет-ресурсах фестивалю безкоштовно.

Детальну програму фестивалю за посиланням vnd.org.ua.

Leopolis.news