У Львові відкриють школу фігурного катання на роликах

https://leopolis.news/post/49494/u-lvovi-vidkryyut-shkolu-figurnogo-katannya-na-rolykah

13/09/2021

 

З нагоди відкриття на ролердромі виступлять призери Чемпіонату України з фігурного катання на роликових ковзанах, інформує управління спорту Львова. 

Подивитися показові виступи зможуть всі охочі. Виступ проходитиме у спортивному комплексі «Грація», що розташований за адресою Щирецька, 36.  

Фігурне катання на роликах, як окремий вид спорту, стрімко розвивається в Україні та світі. «Коли говорять про фігурне катання, то першочергово виникає асоціація з виступами на льодовій арені. Але мало хто знає, що фігурне катання на роликах – це також дуже перспективний вид спорту.  

На жаль, льодовий спорт дуже «молодий» і вже в 16-17 років можна говорити про завершення спортивної кар'єри. Натомість для фігуристів на паркеті віковий діапазон значно ширший – від 20 до 30 років. А це дуже важливо для тих дітей, які хочуть і можуть займатись професійно, але прийшли у фігурне катання після 8 років», – розповідає Катерина Балінська, засновниця Bauer School. 

В Україні проходять Етапи Кубку України та Чемпіонат України з цього виду спорту. Також українські спортсмени регулярно беруть участь та стають призерами у чемпіонатах Європи та світу з фігурного катання на роликах. Тож для учнів школи відкриваються великі перспективи. 

«Тренери Bauer School проводять індивідуальні заняття з учнями, ставлять програми для змагань, допомагають з підготовкою образу та костюму. 

Завдяки системному підходу до тренувального процесу, сучасним сухим тренажерам, а основне –  злагодженій роботі наших талановитих тренерів маємо успішний досвід участі наших учнів фігурного катання на ковзанах у Всеукраїнських чемпіонатах», – зазначає Катерина Балінська.  

Рекомендований вік для початку занять фігурним катанням на роликах – від 6 років. У цьому віці вже є певна координація та сила, щоб змогти опанувати елементи на паркеті.

Усі заняття школи проходитимуть на сучасному ролердромі (що розташований на  Південному), площею – 400 м². Він облаштований спеціальним покриттям та в ньому підтримується оптимальна температура приміщення.   

Leopolis.news