logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

12 млн грн на реконструкцію школи в Зубрі розіграли пов’язані фірми

14-09-2021 13:085314

12 млн грн на реконструкцію школи в Зубрі розіграли пов’язані фірми

Солонківська сільська рада уклала угоду на реконструкцію школи в селі Зубра за 11,9 млн грн з ТОВ «Аутстафінгова компанія «Трудові ресурси». За документами, власник цієї компанії водночас є виконробом у конкурента.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Згідно з угодою, яку підписали 9 вересня, переможець тендеру до кінця 2022 року повинен здійснити реконструкцію частини будівлі школи з надбудовою третього поверху. Основні роботи, згідно з календарним планом, будуть виконані у 2022 році. До кінця поточного року будуть лише частково виконані будівельні роботи. В кошторисі передбачено 1,6 млн грн на заробітну плату, а прибуток підприємства складе 433,2 тис. грн.

Про тендер

Участь в тендері, окрім переможця торгів аутстафінгової компанія «Трудові ресурси», взяло лише ТОВ «Солгіз». Під час аукціону фірми не торгувались та не змінювали першопочаткових пропозицій.

Засновником ТОВ «Трудові ресурси» є львів’янин Володимир Костецький, який водночас виявився виконробом ТОВ «Солгіз», де власницею є Оксана Вікович.

Основним замовником для ТОВ «Аутстафінгова компанія «Трудові ресурси» є Солонківська сільрада та відділ освіти, культури, туризму і спорту Солонківської ОТГ, які разом віддали замовлень на понад 42 млн грн. Загалом товариство отримало підрядів на майже 70 млн грн. Натомість сума замовлень у його конкурента «Солгіз» не перевищує 2 млн грн.

Додаткове обладнання

Закупівельники Солонківської сільської ради в технічне завдання з реконструкції школи вписали також шкільне обладнання, як наприклад п’ять ноутбуків, інтерактивну дошку та столи і стільці. За словами експерта з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» Олега Блінова, це є порушенням.

«В такий спосіб уникають проведення додаткових тендерів, – каже Блінов, – Крім того, це точно вплине на якість придбаної в майбутньому техніки чи обладнання – в таких випадках купують найдешевше, щоб вкластися у кошторис».

Leopolis.news