Вибух авто у Дніпрі, внаслідок якого загинули дві людини, розслідують як теракт

https://leopolis.news/post/49613/vybuh-avto-u-dnipri-vnaslidok-yakogo-zagynuly-dvi-lyudyny-rozsliduyut-yak-terakt

15/09/2021

Як повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, сьогодні близько 9:00 стався вибух в автомобілі «Nissan Primera» на просп. Богдана Хмельницького.

На місці події працює слідчо-оперативна група, вибухотехніки, експерти криміналістичної лабораторії.

Встановлено, що в автомобілі перебували чоловік та жінка. Особи загиблих попередньо встановлені за документами, виявленими на місці події. Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

У ДСНС повідомили, що в автівці загинула начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ ДСНС у Дніпропетровській області Дар’я Гречіщева. Як повідомляється, вона була однією з найкращих співробітників ДСНС, волонтером Червоного Хреста.

 

Також стало відомо, що другим загиблим є Олексій Кавлак (Змій) – член Ради ГО «Український Легіон», інструктор з домедичної допомоги, засновник проекту «Aid Brothers», інструктор 44 навчального центру, учасник та співорганізатор проекту «Нащадки Вільних».

Навчав військових, навчав поліцію, навчав цивільних людей, останній рік активно втілював спільні проекти з ДСНС в м.Дніпро.

Leopolis.news