У мерії обіцяють цьогоріч завершити роботи у парку ім. Виговського та парку «Личаківський»

https://leopolis.news/post/49639/u-meri-obicyayut-cogorich-zavershyty-roboty-u-parku-im-vygovskogo-ta-parku-lychakivskyy

15/09/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«У наших планах є, що кожний рік ми закінчуватимемо виконання робіт у мінімум двох парках. Останні кілька років, тобто з 2016 року, ми парки тільки починали, і при фінансуванні 0,5 – 2 млн їх потрошки робили – доріжки, майданчики тощо. Таким чином у нас утворилося вже 9 парків в реконструкції і ще 10 парків є, де мешканці просять провести роботи якомога швидше.

Для міста є нормальним виділити 100 млн грн на реконструкцію дороги. Такий же підхід має бути й до парків. Ми надіємось цього року закінчити парк ім. Виговського і парк «Личаківський». А також наступні роки мінімум по 2 парки закінчувати із тих, що вже є у роботі, і починати по 2 парки, як люди цього просять», - зазначила Олександра Сладкова.

Зокрема, цьогоріч планують збільшити фінансування, аби завершити ремонтні роботи у парку «Личаківський».

«Реконструкція парку «Личаківський» триває насправді з 2018 року. Фінансування цієї реконструкції було близько 1,5 – 2 млн на рік. Загальна вартість робіт по парку становить близько 36 млн грн. Відповідно, робіт відбувається стільки, скільки заплановано профінансувати на кожен рік. Ми зрозуміли, що фінансування має бути збільшено, і тому завтра на сесію Львівської міської ради пропонується в ухвалі про перерозподіл бюджету збільшити фінансування реконструкції цього парку на 25 млн грн. Насправді це буде безпрецедентним рішенням, говорячи про реконструкцію парку, але немає жодної проблеми у тому, щоб закінчити парк «Личаківський» цього року за наявності фінансування.

З 2018 року, як почалась реконструкція, тут облаштовано велодоріжку, частину алей, кілька стовпів освітлення, а також фіналізується дитячий майданчик. До кінця року ми плануємо, що тут має з’явитись у всьому парку освітлення, мають бути дороблені доріжки і вуличні меблі. Це абсолютно реальні плани на цей рік», - акцентувала посадовиця.

Leopolis.news