На Самбірщині художниця малює картини кавою (ФОТО)

https://leopolis.news/post/49641/na-sambirshchyni-hudojnycya-malyue-kartyny-kavoyu-foto

15/09/2021

 

Не так давно на День села у бібліотеці художниця влаштувала персональну виставку картин. Своїм мистецтвом, яке не дуже поширене, вона приємно здивувала багатьох односельців, у тому числі й приїжджих. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news з посиланням на «Ваш Голос Прикарпаття». 

На сьогодні у творчому доробку Наталії Луць портрети, пейзажі, будинки, вулиці, тварини. Є й замальовки рідного села Велика Лінина  Картини залюбки дарує рідним, близьким, добре знайомим. Частину продала. Їх ціна залежить від розміру та кількості використаної кави. За окремі слід заплатити від 400 і більше гривень.

Для написання картини Наталія Луць використовує дорогу гранульовану каву. Перевагу їй віддає, оскільки вона дає більшу насиченість кольорів. Спершу на полотні простим олівцем робить ескіз, потім у трьох посудинах заварює каву різних тонів – від рідкої до сильно густої консистенції. Процес малювання триває 1-2 тижні і щоденно на це витрачає по 4-5 годин. Робота не з простих, але подобається, отримує від неї душевний спокій.

Свою техніку малювання Наталія Луць планує удосконалювати. Її картини, каже, довго пахнуть кавою, аромат якої зберігається у помешканні. У цьому також є своя особливість творчості.

Нагадаємо, що за професією Наталя модельєр-дизайнер легкого одягу. Зростала і виховувалася у родині  відомого на Прикарпатті майстра Василя Кальмука, який чудово малював та різьбив по дереву. Маленькою любила спостерігати за роботою батька,.

«Талант, – сказала Наталія Луць журналістам, –  знаєте, дається Богом. І коли він у людині б’є ключем, то і повинен у щось вилитися. Звісно, у красиве…».  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news