У Франковому виші стартувала міжнародна освітня програма, присвячена вивченню творчості Бертольда Брехта

https://leopolis.news/post/49702/u-frankovomu-vyshi-startuvala-mijnarodna-osvitnya-programa-prysvyachena-vyvchennyu-tvorchosti-bertolda-brehta

16/09/2021

Програма працюватиме у партнерстві з Національним академічним українським драматичним театром ім. Марії Заньковецької, Житомирським державним університетом ім. Івана Франка та Міжнародним театральним інститутом Німеччини, інформує пресцентр університету.  

У межах освітньої програми заплановані лекції та воркшопи провідних українських і німецьких перекладачів творчості Бертольда Брехта, літературознавців, мистецтвознавців, театрознавців, режисерів. Також план освітньої програми передбачає перегляд та відкрите обговорення прем’єри Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької «Тригрошова опера» у режисурі Максима Голенка.

Учасників освітньої програми та усіх присутніх на її урочистому відкритті привітав проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського університету Володимир Качмар, який у своєму вступному слові підкреслив значущість діяльності Бертольда Брехта у мистецькому середовищі Європи та підтримав учасників освітньої програми у прагненні до створення міжнародного наукового брехтознавчого дискурсу.

«Нам надзвичайно приємно, що така подія відбувається у нашому Університеті, на факультеті культури і мистецтв. Традиції викладання, які не одне століття формувалися у Львівському університеті, наші наукові школи, всесвітньо відомі вчені і талановиті викладачі витворили особливу атмосферу Львівського університету. Саме феномен Університету зараз дозволяє нам з оптимізмом дивитись у майбутнє і реалізовувати амбітні культурницькі, освітні і наукові ініціативи», – наголосив Володимир Качмар, подякувавши усім учасникам та організаторам заходу.

Після цього учасників освітньої програми привітала керівниця відділу культури, освіти та національних меншин Посольства Німеччини в Україні Катаріна Шауп-Карманн. До вітальних слів долучилися також в. о. декана факультету культури і мистецтв Львівського університету Майя Гарбузюк та керівниця літературно-драматичної частини Національного академічного драматичного театру ім. М. Заньковецької Тетяна Батицька.

Після урочистого відкриття освітньої програми відбувся воркшоп з перекладу зонгів з «Тригрошової опери» Брехта, який провів керівник Брехт-центру Житомирського державного університету імені Івана Франка Микола Ліпісівіцький.

Leopolis.news