logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Проєкт Держбюджету-2022: скільки грошей планують виділити на надання пільг і житлових субсидій

16-09-2021 20:315439

Проєкт Держбюджету-2022: скільки грошей планують виділити на надання пільг і житлових субсидій
Фото: UkrMedia

У законопроєкті «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено збільшення видатків на надання пільг і житлових субсидій у порівнянні з показниками цього року на 3,2 млрд гривень. Загальна сума, яку передбачається спрямувати на житлові субсидії, становить 38,4 млрд гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал.

 «При плануванні видатків на фінансування субсидій важливими факторами є кількість одержувачів цього виду соціальної підтримки та розміри нарахованих субсидій, а на ці показники, в сою чергу, впливають рівень доходів населення та встановлені тарифи на житлово-комунальні послуги. 

Тому важливим пріоритетом політики Уряду у наступному році є прискорене зростання заробітних плат та інших доходів, особливо соціально вразливих категорій, та збереження діючого рівня тарифів на енергоносії, зокрема теплову енергію», - йдеться у повідомленні.

Наразі всі житлові субсидії за серпень поточного року профінансовані ще 1 вересня для проведення виплат одержувачам через установи банків та пошту. На ці видатки спрямовано майже 1 мільярд гривень.

Leopolis.news