logo
28/03
27/03
2 ...

На «Форумі видавців» презентували книгу-альбом «Анатомічний музей ЛНМУ ім. Данила Галицького»

17-09-2021 19:20914

На «Форумі видавців» презентували книгу-альбом «Анатомічний музей ЛНМУ ім. Данила Галицького»
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Вчора, 16 вересня, в межах Львівського книжкового ярмарку «Форум видавців» відбулася презентація книги-альбому «Анатомічний музей ЛНМУ ім. Данила Галицького».

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Видання створено на кафедрі нормальної анатомії Університету за участю професора, завідувачки кафедри Лесі Матешук-Вацеби, доцентів кафедри Уляни Підвальної та Богдана Кордиса за підтримки та сприяння ректора Університету, академіка НАМН України, професора Бориса Зіменковського. Чотирма мовами: українською, англійською, німецькою та польською розповідається про унікальну колекцію анатомічних експонатів, яких за понад 125 років існування музею зібрано більше 2 тисяч.

Автори книги  щиро дякували усім причетним до її появи – фотографу, дизайнерам, графікам, перекладачам, адже завдяки спільній натхненній праці вдалося створити цей маленький шедевр. Нині видання, яке вийшло накладом 1000 примірників, уже поширилося на чотири континенти світу, є у бібліотеках президентів двох європейських асоціацій – професора  Даріуша Дудека, Президента FESC, EAPCI та Міхаеля Фухсєгера, Голови департаменту Радіології медичного університету Грац, Австрія, Перзидента ESR(Європейського товариства радіології). Як зазначив один із рецензентів видання, професор Університету Чікаго (США) Василь Лончина, – це не лише науковий твір, це витвір мистецтва, і він неодмінно має бути на столі у кожного лікаря.

Своїми роздумами про цінність видання як символу детермінованості буття поділився Олександр Фільц професор ЛНМУ ім. Данила Галицького та Університету Зігмунда Фройда (Австрія). 

На презентації книги-альбому «Анатомічний музей ЛНМУ ім. Данила Галицького» була присутня Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

Leopolis.news