logo
19/04
18/04
2 ...

На Львівщині з початку року зареєстровано понад 400 шлюбів з іноземцями

17-09-2021 19:48630

На Львівщині з початку року зареєстровано понад 400 шлюбів з іноземцями
Фото: UkrMedia

Загалом, за 8 місяців 2021 року відділи державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) зареєстрували 724 шлюби громадян України  з іноземцями.

Про це повідомляє Західне міжрегіональне управління міністерства юстиції на своїй сторінці у Facebook.  

У відомстві зазначили, що у Львівській області зареєстровано 429 шлюбів з іноземцями; у Рівненській області  - 176 шлюбів;  у Волинській області  - 119 шлюбів.

Для реєстрації шлюбу між громадянами України або з іноземцем майбутнє подружжя подає особисто письмову заяву за встановленою формою до будь-якого органу ДРАЦС або онлайн через вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації».

 Громадяни України на посвідчення своєї особи пред’являють паспорт або паспортний документ, а також документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (за його наявності).

Натомість іноземці та особи без громадянства для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред’явити:

  • паспортний документ або документ, що посвідчує особу без громадянства заявника;
  • посвідку на постійне чи тимчасове проживання;
  •  інший документ, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України.

 Якщо в паспортах або паспортних документах іноземців та осіб без громадянства відсутні відомості про сімейний стан їх власників, то вони повинні одночасно подати документ про те, що не перебувають у шлюбі, виданий компетентним органом країни свого громадянства або країни постійного проживання і легалізований належним чином.

Leopolis.news