Форум у Львові – з московським душком! | Блог Ростислава Новоженця

https://leopolis.news/post/49792/forum-u-lvovi--z-moskovskym-dushkom--blog-rostyslava-novojencya

17/09/2021

 

Абстрагуючись від тем ефективності та рівня міжнародного представництва на Форумі, водночас, неможливо оминути політичну складову.

Зокрема, йдеться про завершальну панельну дискусію  на тему “Інвестиції в цінності”. Самі цінності  у виступах спікерів були дуже завуальовані, якби не відвертість одного з них, такого собі підприємця з Одеси Єгора Гребеннікова, який начебто виділив 3 млн. доларів на реконструкцію будинку, де народився відомий російський співак Леонід Утьосов.

Але найбільше вразило те, що всі, хто намагався говорити про цінності, виступали здебільшого російською мовою. Мабуть, мова окупанта і є найбільшою цінністю для Василя Хмельницького, Андрія Здесенка, Вячеслава Климова і згаданого вже Єгора Гребеннікова, яких чомусь вперто названо “українськими підприємцями”, а не “підприємцями в Україні”. Дивно, що модератор дискусії Олександр Магунь, який твердо виступав українською мовою, не звернув увагу відомим підприємцям, що потрібно дотримуватись не тільки податкового законодавства, але й усілякого іншого, можливо передусім закону про державну мову.

А тепер закид усілякій владі – для чого розводити пустопорожню балаканину про загрозу “рускава міра”, а потім за гонорари з бюджету запрошувати до виступів осіб, які вперто ігнорують українську мову, як державну, і тим самим той “рускій мір” пропагують!

На фото: Поштова марка Росії із серії «Популярні співаки російської естради», присвячена Леоніду Утьосову, 1999 

Ростислав НОВОЖЕНЕЦЬ