logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Львівщина популяризуватиме свої освітні можливості в Китаї

20-09-2021 16:556067

Львівщина популяризуватиме свої освітні можливості в Китаї
Фото: ЛОДА

Департамент освіти і науки спільно із Львівською Політехнікою днями уклали Меморандум про співпрацю із китайською Агенцією «Peace Silk Road Cultural Development Co., Ltd.» щодо підтримки і розвитку спільної науково-дослідної діяльності та промоції освітніх пропозицій вищих навчальних закладів Львівської області для китайських студентів і науковців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Інтеграція України в загальноєвропейський простір потребує розроблення нових напрямів роботи з обдарованою молоддю, а зокрема активізації її науково-дослідницької діяльності.

«Департамент освіти розуміє важливість міжнародної співпраці в сфері науки і освіти. Наші студенти зможуть навзаєм збагатитись і пропагуватимуть міжнародну співпрацю не лише на рівні університетів, а й шкіл. Важливо налагоджувати такі контакти, тож ми будемо і надалі просувати ідею реалізації спільних проектів. Запрошуємо наших китайських партнерів на Львівщину, аби мати змогу поспілкуватись наживо про можливості подальшої співпраці», - наголосила під час підписання меморандуму заступниця директора департаменту освіти Ольга Котовська.

Розвиток науково-дослідницької діяльності та промоція вишів Львівської області в Китаї будуть пріоритетними у розвитку співпраці і першочергово сприятимуть її реалізації.

«Ми працюємо у цьому напрямі уже 10 років, серед наших партнерів Австрія, Великобританія, нещодавно налагодили співпрацю із  Італією, зокрема з академією мистецтв. Щороку ми допомагаємо кільком сотням студентам із Китаю вступати до навчальних закладів інших країн. Дуже приємно мати можливість співпрацювати з Львівщиною, бо цей регіон дуже  перспективний для розвитку освіти. Меморандум допоможе нам скерувати спільні зусилля не лише на пожвавлення співпраці в освітній галузі, а й культурній, міжнаціональній тощо. Щиро надіємось, що після завершення карантину нашу провінцію зможуть відвідати наші львівські друзі, аби переконатись у перспективності нашого партнерства. Ми націлені на високі результати, і будемо багато над цим працювати», - поділився враженнями директор агенції «Peace Silk Road Cultural Development Co., Ltd.» Ван Ітан.

Сторони мають намір сприяти обміну спеціалістами для проведення тренінгів, досліджень, семінарів і консультацій, а також брати участь у виставках та міжнародних заходах.

«Для нас велика честь мати такого іноземного партнера, Львівська Політехніка співпрацює з різними закладами і різними країнами, а мати партнера в Китаї це неабияка перспектива. Переконаний, що взаємодія із китайськими партнерами – це якісні наукові продукти. У нас є можливість створення спільних наукових команд, які зможуть реалізовувати різні проекти. Студенти зараз надзвичайно креативні, а поєднання світоглядів дасть поштовх до розвитку економіки обох регіонів. З допомогою інтелекту ми творимо шлях від Китаю через Україну до Європи», - наголосив керівник Tech StartUp School Назар Подольчак.

«Peace Silk Road Cultural Development Co., Ltd.» - одна з найбільших агенцій, яка працює в царині рекрутації та наукової співпраці між Китаєм і іноземними партнерами.

Leopolis.news