У Карпатах відбудеться фестиваль «Майстерка бойківської кухні»

https://leopolis.news/post/49957/u-karpatah-vidbudetsya-festyval-maysterka-boykivsko-kuhni

21/09/2021

 

На дні «Карпатського моря» (на хуторі Ровінь села Довге) відбудеться вже вдруге фестиваль «Майстерка бойківської кухні», повідомляють організатори.  

Серед страв, які учасники фестивалю матимуть змогу приготувати та скуштувати, будуть традиційні книші, ощипки, грибна юшка, колочений горох, мачанка та чорні пироги. А ще на гостей чекають лекція дослідниці бойківської кухні Любов Кузик, презентація книжки «Бойківська кухня», ігри та розваги.  

Бойки одна з найчисельніших та найбільш самобутніх етнографічних груп. Коріння бойків загубилося в сивій давнині, а умови їх життя у високогір'ї Карпат витворили неповторну культуру, яка нині є загальнонаціональним надбанням. 

«На наших теренах етнічна група українців – бойки - населяє територію Сколівських Бескидів. До нині вони зберегли дуже багату матеріальну та нематеріальну культуру. Особливе місце належить традиційній бойківській кухні. У перспективі вона може стати основою для промоції і туристичного розвитку регіону», говорить керівниця фестивалю «Майстерка бойківської кухні» Любов Горбацьо. 

Початок фестивалю о 12:00. Участь у майстер-класах – безкоштовна.  

Проєкт «Майстерка бойківської кухні» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму. 

 

Leopolis.news