logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

В умовах «жовтої» зони карантину працювати офлайн зможе трошки більше 10% шкіл Львівщини

21-09-2021 16:276398

В умовах «жовтої» зони карантину працювати офлайн зможе трошки більше 10% шкіл Львівщини
Фото: ілюстративне

На Львівщині функціонують понад 1000 шкіл, з них лише трохи більше 10 % зможуть продовжувати офлайн-навчання при запровадженні «жовтої» зони епіднебезпеки.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Відповідно до положень постанови Кабміну № 1236, навчальний заклад при «жовтому» рівні епіднебезпеки може працювати у звичному режимі у разі, якщо 80% персоналу (і педагогів, і допоміжного) отримали хоча би одну дозу вакцини від ковіду. На Львівщині є майже 1100 шкіл і з них, на жаль, лише трохи більше 10 % зможуть продовжувати навчання офлайн. У інших ж шкіл будуть вимушені канікули», - зазначив Орест Чемерис.

Він також додав, що щодня в області збільшується кількість випадків захворювання на ковід. Динаміка госпіталізацій складає понад 65 %. Вже більше як протягом тижня перевищений показник «зеленої» зони епіднебезпеки по кількості госпіталізацій на тиждень - 75%, а подекуди і 80%, при гранично допустимому показнику «зеленої» зони 50%.

«Від сьогодні хворих на ковід прийматимуть Сокальська центральна і Рудківська лікарні, які певний час перебували у запасі. Ще цього тижня до роботи з ковідними пацієнтами залучаємо інші три заклади із переліку ковідних – Пустомитівська, Перемишлянська і Жидачівська лікарні.

Наголошую, що від 93 до 98% госпіталізованих з коронавірусом людей не є вакцинованими. Ми повинні бути соціально відповідальними один перед одним. Вакцин на Львівщині є у достатній кількості, робота центрів вакцинації організована так, щоб мешканці могли максимально зручно і комфортно отримати щеплення», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Окрім того, як повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОДА на 80% вакцинований персонал у 165 школах області. Відсоток шкіл, що досягли необхідного для офлайн-навчання рівня вакцинації працівників у розрізі районів виглядає наступним чином:

1. Стрийський район - 22, 3 %
2. Червоноградський район - 21,4%
3. Дрогобицький район - 20 %
4. Яворівський район - 15,3%
5. Золочівський район - 14,4%
6. Самбірський район - 6,2 %
7. Львівський район - 2,6 %

Нагадаємо, сьогодні Державна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про запровадження «жовтої» зони епіднебезпеки в Україні.

Раніше повідомлялось, що Львівщина опинилась у переліку областей із найвищим рівнем захворюваності на COVID-19.

За вчора на Львівщині лабораторні центри провели 1264 ПЛР-тести, з яких 518 – позитивні.

Львівська область почала розгортати додаткові ліжко-місця в лікарнях через зростання захворюваності на COVID-19. Пацієнтів вже почали приймати лікарні, які були задіяні під час третьої хвилі навесні 2021 року.

Leopolis.news