logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Байден заявив про початок «ери безперервної дипломатії»

21-09-2021 20:306156

Байден заявив про початок «ери безперервної дипломатії»
Фото: president.gov.ua

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден 21 вересня під час виступу на сесії Генасамблеї ООН оголосив про закінчення «ери війн» і початок «епохи безперервної дипломатії».

 

Звертаючись до Генасамблеї, президент США наголосив, що країни світу повинні співпрацювати, як ніколи, щоб протистояти глобальним викликам, інформує «Лівий берег» із посиланням на Reuters.

«Ми завершили двадцятирічний (період) конфлікту в Афганістані і, закінчивши цю еру безперервної війни, ми починаємо нову еру – безперервної дипломатії», – сказав Байден.

За його словами, має намір використовувати багатосторонні інститути для розв’язання міжнародних проблем, зокрема – проблем Індо-Тихоокеанського регіону.

Глава Білого дому сказав, що військова міць США є інструментом, до якого слід звертатися лише у крайньому разі.

Він підкреслив, що США протистоятимуть спробам сильних держав домінувати над слабшими. За словами Байдена, США готові взаємодіяти з будь-якою країною, яка має миролюбні цілі.

Байден заявив, що США незабаром оголосять про додаткові зобов'язання щодо боротьби з пандемією COVID-19. Він також зазначив, що має намір працювати разом з Конгресом, щоб подвоїти фінансування міжнародних програм допомоги країнам, що розвиваються, спрямованої на боротьбу із кліматичними змінами.

Дебати у межах Генасамблеї ООН почалися 21 вересня і триватимуть до 27 вересня.

Україну представить президент Володимир Зеленський. На його думку, Генасамблея ООН - один із майданчиків, де можна знайти рішення щодо Донбасу та Криму. 

Leopolis.news