logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Нардеп Княжицький підозрює, що його почали «мочити», бо піднімає тему «вагнерівців»

22-09-2021 11:546098

Нардеп Княжицький підозрює, що його почали «мочити», бо піднімає тему «вагнерівців»
Фото: eurosolidarity.org

Народний депутат Украъни від «Європейської солідарності» Микола Княжицький стверджує, що не має жодного відношення до скуповування земель у карпатському селі Буркут.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук у відповідь на вчорашній текст на УП

«Вчора на одному із загальноукраїнських сайтів з’явилася дивна стаття , де мене згадували. Суть статті полягала в тому, що нібито моє оточення купило менше двох гектарів землі у карпатському вимираючому мальовничому селі Буркут на Верховинщині. Все – як підкреслено в матеріалі – відбулося законно, а я до цього причетний, бо фірма, яка купила землю обслуговується у тій самій юридичній фірмі, що й я», – написав він.  

«Стаття, додам, чомусь вийшла синхронно із вказівкою «Слугам народу» у їхніх темниках мене «мочити» , бо я піднімаю тему вагнерівців», – зазначив Княжицький. 

Нардеп підтвердив, що дійсно працює на Верховинщині і хоче розвивати цей край, «це не бізнесове, а громадське бажання.  

«І про це від років знає кожен, хто цікавиться Карпатами і Гуцульщиною. Слідів моєї активності вдосталь.  Мені дійсно важливо відродити пам'ять про українських корифеїв і зберегти гуцульську традицію. Тому й ініціював Віа Карпатію, з цієї ж причини ініціював закон про гірські території, проводив на Верховинщині кінофестивалі, купив бібліотеку співця цього краю Станіслава Вінценза і найбільшу колекцію антикварних листівок про Гуцульщину. І так, я запрошую бізнесменів інвестувати у Гуцульщину, бо цей край живе бідно. Місцеві люди пишуть мені десятки листів з проханням допомогти продати землю.

Я й сам купив там землю і побудував дерев'яний будинок. Запрошую до себе багатьох відомих людей, щоб вони відчули цей край, запрошую інвестувати в нього», – зазначив він. 

Княжицький підтвердив, що знайомий з власником фірми, яка придбала землю у гірському селі: «У Валентина десятки охоронних фірм на Полтавщині, які охороняють великі агрохолдинги. Усе це легко перевірити. А ще він займається туризмом на Київщині. Тому я зацікавлений у тому, щоб всіляко йому сприяти оживити Буркут, відродити його, але залишити відкритим і доступним для місцевих жителів. Це непросто зробити, бо зимою туди доїхати взагалі неможливо, а цього року річка вкотре забрала дорогу і туди не можна було доїхати і літом». 

«Я готовий сприяти і допомагаю не лише власнику фірми, а й іншим. Він був на війні, згодом тренував українських солдатів, нагороджений орденами і медалями», – додав нардеп. 

На його думку, такі замовні тексти лише стимулюють до дій.  

«Тому докладу усіх зусиль, щоб допомогти власнику фірми та іншим, хто хоче інвестувати у Карпати. Ну, і звичайно до того, щоб очистити мій рідний Львів від брехунів)», – зазначив нардеп. 

Leopolis.news