logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівська підприємиця розіграла торги управління освіти з бізнес-партнером свого чоловіка

22-09-2021 15:346217

Львівська підприємиця розіграла торги управління освіти з бізнес-партнером свого чоловіка
Фото: ілюстративне

Відділ освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради замовив машинки для догляду за текстилем в підприємиці Наталії Яворської за 275 тис. грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Єдиним конкурентом переможниці на торгах був підприємець Василь Ревега. Під час аукціону вони знижували свої пропозиції, однак учасниця все одно запропонувала на 1,2 тис. грн меншу ціну.

Пов’язаність учасників

Для участі на торгах підприємці Наталія Яворська та Василь Ревега подали документи з однаковими дефектами друку чи сканування, що свідчить про підготовку довідок на спільній техніці.

Окрім того, чоловік підприємиці Ростислав Яворський разом з її конкурентом Василем Ревегою заснували та в рівних долях володіють ТОВ «Рестор Маркет». Компанія реалізує професійне обладнання та посуд для закладів громадського харчування та магазинів. А чоловік підприємиці Ростислав Яворський також пробував себе в політиці. На місцевих виборах в жовтні 2020 року він балотувався до Львівської районної ради від партії «Варта», однак не пройшов.

І Наталія Яворська, і Василь Ревега на різні торги подають висновки державної експертизи щодо якості меблів, де вказаний один і той же постачальник (виробник) – ТОВ «Рестор Маркет». Окрім того, на інших торгах в своїй довідці про аналогічний досвід Василь Ревега вказав, що продав кулінарне обладнання цій компанії.

Учасники вже не вперше зустрічаються на торгах − загалом вони конкурували разом чотири рази. Перемога діставалася однаково двом підприємцям.

Ціни на товар

Згідно з угодою, до кінця вересня цього року відділ освіти придбає вісім пральних машин, п’ять сушильних та одну прасувальну.

Найдорожче замовникові обійдеться прасувальна машина моделі Holek Ironnette 85 – 69,6 тис. грн. При цьому в інтернет-магазинах, наприклад, на сайті Rozetka та Авелон, вона коштує до 60 тис. грн.

Ще по 16,5 тис. грн відділ освіти придбає вісім пральних машин моделі LG. Водночас у довідках на підтвердження досвіду підприємиця вказала, що продала ТОВ «Берлин Маркет» таку модель по 14 тис. грн за одиницю, тобто на 2,5 тис. грн дешевше.

Також Наталія Яворська поставить п’ять сушильних машинок Gorenje по 14,6 тис. грн. Хоча, як вказано в згаданих довідках про підтвердження досвіду, таке ж обладнання в неї купив підприємець Іван Гіль за 12,9 тис. грн, відтак – на 1,7 тис. грн дешевше.

Про підприємців

Обидва учасники зареєстровані у Львові, однак Василь Ревега веде свою діяльність з 2006 року, а Наталія Яворська зареєструвалася як підприємиця в 2016 році.

Протягом 2020-2021 років вона отримала державних замовлень на 4,5 млн грн, в основному – на постачання кулінарного обладнання. Натомість її конкурент Василь Ревега за цей час підписав договорів на 1,09 млн грн, також на обладнання для кулінарії.

Leopolis.news