logo
23/04
22/04
2 ...

У Раді просять СБУ перевірити АЗС «БРСМ-Нафта» через фінансування протестів Московського патріархату

22-09-2021 18:534036

У Раді просять СБУ перевірити АЗС «БРСМ-Нафта» через фінансування протестів Московського патріархату
Фото: biz.liga.net

Нардеп Антон Поляков просить СБУ перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею заправок «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою протестів проти приїзду Вселенського патріарха, а також діяльності РПЦ в Україні.

Про це стало відомо зі сторінки нардепа у Facebook.

Народний депутат Антон Поляков написав звернення до Голови СБУ Івана Баканова, де просить перевірити викладені у ЗМІ (зокрема в сюжеті 24 каналу: «Візит Варфоломія в Україну: проросійські сили можуть вчинити провокації») факти про причетність до фінансування акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху мережі АЗС «БРСМ-нафта» та її власника Андрія Біби.

«Прошу Вас:

1.Перевірити інформацію про підготовку провокацій під час акцій протесту проти візиту Вселенського патріарху Варфоломія у серпні 2021 року.

2.Перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею АЗС «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху, а також діяльності РПЦ в Україні.

3.Повідомити про результати розгляду цього депутатського звернення у строк, встановлений Законом України «Про статус народного депутата України», – пише у своєму зверненні нардеп Поляков.

Як зазначає народний депутат,  проросійські сили вже з лютого вели пропаганду проти візиту Вселенського патріарха, а з різних джерел неодноразово надходила інформація про можливі заворушення під час акцій протесту. Тож, наслідки цих провокацій могли нести загрозу державній безпеці України, її міжнародному іміджу та міжконфесійній злагоді в українському суспільстві.

Leopolis.news