У Львові медики дістали з дванадцятипалої кишки однорічної дівчинки перстень, який вона проковтнула

https://leopolis.news/post/50069/u-lvovi-medyky-distaly-z-dvanadcyatypalo-kyshky-odnorichno-divchynky-persten-yakyy-vona-prokovtnula

23/09/2021

Про це повідомляється на сторінці медзакладу.

А починалося все невинно: дві сестрички гралися, в якийсь момент менша спробувала перстеник на зуб, старша хотіла забрати його з рота сестрички і випадково проштовхнула його глибше.

На рентгені хірурги побачили, що перстень розірваний посередині (універсальний розмір, щоб регулювати) і має гострі кінці. Ситуація була складною, бо перстеник потрапив у дванадцятипалу кишку і частину кишки гострим краєм затягнув всередину.

В операційну лікар-ендоскопіст Марта Лучак пішла разом з хірургами Роман Стеник і Oleg Sodoma, щоб при потребі відразу перейти на відкриту операцію.

«Перстень постійно зачіпався гострими краями за краї кишки, але нам вдалося дістати його без операції. Правда, маніпуляція була досить тривалою, ми з ним змагались близько 2 години», каже лікар-ендоскопіст Марта Лучак.

«Знахідка поповнила колекцію сторонніх предметів наших Супергероїв. А тут хай побуде історія про нього для нагадування іншим мамам і татам про те, що дитячі іграшки мають відповідати віку дитини.

Тобто усі кукурудзяні палички з іграшками, конструктори та інші забавки краще давати дитині, коли вона підросте. У будь-якому випадку Супергерої поруч!» – зазначили у лікарні.

Малеча почувається добре і вже поїхала додому.

Команда порятунку малечі: ендоскопіст Марта Лучак, хірурги Роман Стеник і Олег Содома, анестезіолог Зоряна Давиденко і медсестра Світлана Васильченко.

Leopolis.news