logo
24/04
2 ...

Коронавірус уразив 80% легень: у Львові рятують 5-річну дівчинку зі Стрийщини

23-09-2021 12:523152

Коронавірус уразив 80% легень: у Львові рятують 5-річну дівчинку зі Стрийщини
Фото: ілюстративне

У реанімації Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ на ШВЛ перебуває 5-річна дівчинка зі Стрийщини. Стан дитини вкрай важкий. Коронавірус уразив 80% легень дівчинки.

Про це повідомляється на сторінці ОХМАТДИТу.

«Малечі 5 рочків, до нас її доставили з Львівщини. У дівчинки двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80% . Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ», – повідомляють у лікарні.

Починалось усе з того, що двічинка захворіла і все виглядало на звичайну застуду кашель, нежить. Але за три дні симптоми наростали дуже стрімко і з району дівчинку привезли до Львова. Зараз мультидисциплінарна команда лікарні робить усе можливе для порятунку дівчинки.

«Якщо індекс оксигенації буде знижуватися, негативна динаміка буде зберігатися, підключимо дитину до ЕКМО», – каже завідувачка відділенням реанімації та інтенсивної терапії Віра Приймакова.

Медики закликають не розслаблятися і нагадють, що COVID-19 нікуди не зник і він знову уражає дітей. Зараз у COVID-відділені ОХМАТДИТу від коронавірусу лікують 13 дітей.

«Мами і тати, пильнуйте найдорожчих! Не зволікайте, якщо звичайна застуда не минає. Якщо є симптоми коронавірусної інфекції, зверніться до сімейного лікаря. Якщо стан дитини важкий, телефонуйте у «швидку» і повідомте про підозру на COVID-19. Дорослим нагадуємо про вакцинацію, маски і дистанцію!» – нагадують лікарі.

Нагадаємо, на Львівщині за добу зафіксовано 685 нових випадків та 11 смертей.

Leopolis.news