logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

4 області наблизились до «червоної» зони: Львівщина – серед них

24-09-2021 14:307022

4 області наблизились до «червоної» зони: Львівщина – серед них
Фото: УНІАН

Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть протягом двох-трьох тижнів перейти в «червоний» рівень епіднебезпеки.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на пресконференції в Києві в п'ятницю, повідомляє «Українська правда».

«Станом на 24 вересня вже дев'ять регіонів демонструють ознаки «помаранчевого» рівня», – сказав він.

«Є певна частина регіонів, які зараз перебувають у зоні ризику входження вже навіть у «червоний» рівень епіднебезпеки: це Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Ці регіони можуть перейти до «червоного» рівня протягом двох-трьох тижнів. Тому вони потребуватимуть найбільшої уваги», – розповів Кузін.

За словами Кузіна, Міністерство охорони здоров'я цього тижня зафіксувало найшвидші темпи зростання захворюваності COVID-19 у 2021 році: 68% – зростання нових випадків захворювання, 51% – зростання госпіталізацій.

У той же час санлікар зазначив, що навантаження на систему охорони здоров'я країни контрольоване: зайнято 34% ліжок реанімації, 31% ліжок із киснем і 13% апаратів ШВЛ, а число пацієнтів, яким призначено кисень, – 19% від кількості ліжок із киснем.

При цьому Кузін підкреслив, що 95% госпіталізованих у лікарнях – невакциновані.

Головний санлікар також повідомив, що штам «дельта» є переважаючим.

«Майже в кожному регіоні штам «дельта» реєструється майже по всіх випадках госпіталізованих людей», – сказав він.

Нагадаємо, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила з 23 вересня «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 по всій Україні.  

За даними від 23 вересня, МОЗ відносить до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки 9 регіонів України, включно з Києвом.

Leopolis.news