logo
19/04
18/04
2 ...

Очільник київських судових експертів, які не «помітили» озера Кривецького, святкував Різдво на його березі

25-09-2021 10:583403

Очільник київських судових експертів, які не «помітили» озера Кривецького, святкував Різдво на його березі
Фото: Lviv.Travel

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін святкував Різдво 2021 року на озері в ресторані комплексу «Edem Resort Medical & SPA», що належить колишньому народному депутатові Ігореві Кривецькому. 

А за пару місяців до цього, у листопаді 2020 року, експерти його інституту не змогли побачити цієї водойми. Про це йдеться в розслідуванні журналістки Лесі Іванової в програмі Bihus.info, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) повернули замовлену прокуратурою експертизу без виконання «у зв`язку із неможливістю судовими експертами надати відповіді на поставлені запитання та відсутній доступ до об`єкта обстеження».

Натомість журналістка з’ясувала, що Олександр Рувін зі всією родиною щонайменше один раз відпочивав у комплексі «Edem Resort» – наявне відео святкування в одному з ресторанів комплексу із назвою Terrace by the Lake, тобто «Тераса на озері». Тобто, щонайменше один співробітник КНДІСЕ точно мав доступ до об'єкта експертизи.

Нагадаємо, історія щодо незаконного надбання ділянки, де розташовано відпочинковий комплекс Ігоря Кривецького «Edem Resort Medical & SPA», розпочалась в червні минулого року з підозри ексголові ЛОДА Маркіяну Мальському, яку вже скасували.

Підозру висунула колишня прокурорка Львівської області Ірина Діденко. Прокурорка стверджувала, що ділянка площею 15 га, що належить ТОВ «Узлісся», була надбана ним незаконно, оскільки тут є озеро площею 9 га та прибережна захисна смуга, які не підлягають відчуженню з державної власності.

Компанія «Узлісся» Ігоря Кривецького заявила, що добровільно поверне земельну ділянку в державну власність. Однак пройшло вже більше року, а цього досі не сталося. Власне у липні Господарський суд міста Києва не побачив на ділянці озера і не повернув її в державну власність.

Однак в межах кримінального провадження щодо імовірної незаконної передачі ділянки озеро все-таки є. Це, як вказано в ухвалі, підтверджує низка документів. Наприклад, в кадастровому плані земельної ділянки позначено наявність водойми площею 9 га. Про водоохоронну зону озера згадують також і в договорах оренди цієї ділянки за 2003 та 2007 роки. Однак наразі результатів експертизи щодо статусу водойми на земельній ділянці слідчі не отримали.

Результати ще однієї експертизи від Незалежного центру судових експертиз НУВГП свідчать, що на ділянці «відсутній природний елемент довкілля загальнодержавного значення, в якому зосереджуються води».

Попри все, кримінальне провадження щодо законного чи незаконного надбання ділянки з озером ТОВ «Узлісся» ще не закрита. Термін досудового розслідування продовжено до 15 червня 2022 року.

Відпочинковим комплексом «Edem Resort Medical & SPA» управляє ТОВ «Узлісся». Товариство належить Ігорю Кривецькому, колишньому народному депутатові й основному спонсору цієї партії у часи її розквіту. 

Leopolis.news