logo
28/03
2 ...

Депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич став співвласником каналу «Перший Незалежний»

25-09-2021 13:163773

Депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич став співвласником каналу «Перший Незалежний»
Фото: UkrMedia

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Нестор Шуфрич став співвласником телеканалу Перший Незалежний. 

Про це повідомляє пресслужба нардепа в Facebook.

За словами Шуфрича, він погодився на пропозицію журналістів каналу і підписав угоду про невтручання в редакційну політику.

«Конфлікт телеканалу Перший Незалежний з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, яка ставила під сумнів прозорість володіння, спонукав мене ухвалити це рішення», — сказано в повідомленні.

Нардеп вважає, що дії СБУ щодо телеканалу і «силове відключення їхніх контрагентів, що забезпечують передачу сигналу на супутник», є «порушенням прав журналістів і тиском на свободу слова».

На сайті телеканалу повідомляється, що Шуфрич став власником 60%, частка творчого колективу складає 40%.

Нестор Шуфрич — голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова.

Нагадаємо, 16 вересня Нацрада призначила телеканалу «Перший незалежний» (ТОВ «Тайм медіа») позапланову виїзну перевірку структури власності.

Додамо, як раніше писав Leopolis.news, «Перший незалежний» здобув ліцензію на супутникове мовлення в січні 2020 року. Ліцензіатом стало ТОВ «Тайм медіа», його власником і керівником на той час був одіозний медіаменеджер зі Львова Роман Любицький. Згодом, Роман Любицький продав ТОВ «Тайм-медіа», якому належить канал «Перший незалежний», співробітникам медіахолдингу Тараса Козака. Таку інформацію журналісти знайшли у реєстрі підприємств.

Також «за співпрацю з колаборантами»  ВО «Свобода»,  виключила з лав об'єднання Романа Любицького за «дії, які можуть нашкодити українській справі та негативно вплинути на авторитет партії».

Leopolis.news