logo
28/03
2 ...

Вражено 80% легень, вкрай важкий стан: у Львові від COVID-19 рятують 5-річну дівчинку

25-09-2021 14:344319

Вражено 80% легень, вкрай важкий стан: у Львові від COVID-19 рятують 5-річну дівчинку
Фото: tsn.ua

П’ятирічну львів’янку, у якої 80 відсотків ураження легень, під'єднали до апарата штучної вентиляції легень. Тест підтвердив у неї коронавірус. Хвороба у дитини розвинулася дуже стрімко, кажуть медики, і від прогнозів поки що утримуються.

Про це повідомляє ТСН.

Все почалося зі звичайної застуди, розповідає мама дівчинки. «Почалася нежить легенька, звичайна і на третій день я поміряла температуру, в неї було 39 і 5, вона вся горіла», - розповідає жінка.

Вона звернулася до сімейного лікаря, той порадив лікуватися вдома, але дівчинці лише гіршало, додався кашель, стало важко дихати. «Сильно боліли її, я вже так тепер розумію, легені, настільки, що вона на праву сторону вона взагалі не могла лягти, аж ніжку її тягнула», - додає жінка.

Швидкою дитину з району привезли до львівського «Охматдиту». Тут діагностували тяжку двобічну пневмонію. Перший швидкий тест був негативний, лише ПЛР підтвердив у дівчинки коронавірус.

«Вона була переведена на апарат штучної вентиляції. Приблизно до 80 відсотків легень було уражено. Стан дитини був вкрай важкий, була виражена і дихальна, і серцево-судинна недостатність, сепсис», - розповідають лікарі про стан дитини.

Дівчинка вже 5 днів у медикаментозному сні. Хоча сьогодні її ПЛР-тест  негативний, утім загроза не минула, кажуть медики. І додають, що почали фіксувати зростання тяжких перебігів у хворих на коронавірус дітей. Зараз у «ковідному» відділенні лише цієї лікарні 13 таких пацієнтів. 

«Дуже швидкий перебіг, більшість дітей зараз поступають все починається з кишкових розладів, з мінімальних катаральних явищ і пізніше йде такий досить великий відсоток ураження легень», - каже завідувачка реанімаційного відділення лікарні «Охматдит» Віра Приймакова.

Уся родина дівчинки, яку рятують у реанімації, торік теж перехворіла на коронавірус. Нині вони вже щеплені і здорові. Припускають - дитина могла підхопити «ковід» у садочку.

Leopolis.news