Медична реформа: у Львові вперше незалежні експерти провели глибинний аналіз міських лікарень

https://leopolis.news/post/50227/medychna-reforma-u-lvovi-vpershe-nezalejni-eksperty-provely-glybynnyy-analiz-miskyh-likaren

25/09/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Це черговий етап роботи над медичною реформою. Ми прагнемо, щоб стратегія кожного ТМО була розроблена з врахуванням всіх показників, які впливають на якість роботи лікарень. Саме співпраця з незалежними експертами та міжнародними програмами дає можливість отримати якісні інструменти управління, які допоможуть медичним об’єднання впевнено розвиватися та ставати ще сильнішими. Адже наша мета - бути лідером з надання медичних послуг в Україні», - сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови.

У роботі над моделями ТМО за основу використовують дослідження компанії Be-It Health & Social Impact. Експерти впродовж вересня детально вивчали роботу всіх лікарень.

«Вперше в Україні ми провели глибинний аналіз медичних закладів міста в такому форматі. Це синергія, яка демонструє бажання Львівської міської ради рухатися вперед та медичних закладів - грамотно будувати свою політику. Ми побачили високу мотивацію медичних працівників та бажання до змін на краще», - розповіла Тетяна Думенко, керівник відділу консалтингу з питань управління якістю медичної допомоги компанії Be-It Health & Social Impact.

Завдяки цьому вдалося отримати аналіз: якості медичних послуг, фінансового стану та управління медзакладами. Використовуючи ці дані, команди медичних об’єднань спільно напрацьовують стратегічні цілі, враховуючи слабкі та сильні сторони, загрози та можливості.

Нагадаємо, у Львові триває медична реформа вторинної допомоги. Зокрема, утворено три медичні об'єднання за профілем допомоги. Це допоможе лікарням підсилити роботу один одного й ефективно розвиватись, лікарі зможуть отримувати вищі заробітні плати, а мешканці – якіснішу допомогу.

Leopolis.news