logo
28/03
27/03
2 ...

Архітектори розкритикували багатоповерхівку поруч Вілли Бачевських

29-09-2021 08:376932

Архітектори розкритикували багатоповерхівку поруч Вілли Бачевських

На останньому засіданні архітектурно-містобудівної ради розглядали питання містобудівного розрахунку будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями, трансформаторною підстанцією та підземною автостоянкою на вул. Вітовського, 35а у м. Львові на земельній ділянці площею 0,1628 га, яка є у приватній власності ТзОВ «Марконі». 

Кілька років тому замовник вже представляв проєкт забудови ділянки і під цей проєкт у 2016 році було отримано погодження Міністерства культури України, а 7 вересня 2018 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови і обмеження на для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Марконі» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями, трансформаторною підстанцією та паркінгом на вул. Д. Вітовського, 35-А

В доопрацьованому проєкті передбачається будівництво 6-поверхового будинку з фасадом на вулицю Зарицьких, висотою 22 м. Передбачено 37 квартир вільного планування, а в підземному паркінгу - стільки ж паркомісць. На першому поверсі багатоповерхівки - 230 кв.м приміщень громадського призначення.  

Проєктом планується влаштувати проїзд до Вілли Бачевських, яка є пам’яткою архітектури. Незважаючи на те, що власники вілли письмово погодили будівництво, члени архітектурно-містобудівної ради пропонували замовнику розробити охоронну зону для пам’ятки архітектури і збільшити розрив до існуючої історичної забудови до 50 метрів, як цього вимагають ДБНи, а також загалом ставили під сумнів подібне будівництво на даній земельній ділянці.

Водночас, земельна ділянка з кадастровим номером 4610136600:07:001:0045 знаходиться у зоні Ж-2 з цільовим призначенням під будівництво і обслуговування багатоповерхового житлового будинку є у приватній власності ТзОВ «Марконі», засноване ще у 1994 році з основним видом діяльності будівництво житлових і нежитлових будівель, кінцевим бенефіціарним власником якого є поляк Плішка Зджіслав Пйотр. 

Марічка МУХА, для Leopolis.news