Службовців Академії Сухопутних військ перевірять на причетність до ультраправої організації Centuria

https://leopolis.news/post/50474/slujbovciv-akademi-suhoputnyh-viysk-pereviryat-na-prychetnist-do-ultrapravo-organizaci-centuria

30/09/2021

Про це інформує пресцентр Міністерства оборони.

«Військовій службі правопорядку ЗСУ також доручено провести службову перевірку інформації стосовно обставин укладення та наслідків реалізації Управлінням фізичної культури і спорту Міністерства оборони України договору про співробітництво з громадською організацією «Українська федерація змішаних бойових мистецтв», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що за результатами службової перевірки «у разі наявності підстав доручено поінформувати правоохоронні органи».

Раніше американський Інститут Джорджа Вашингтона оприлюднив доповідь, у якій сказано, що головний військовий навчальний заклад України «став домом» для ультраправої організації Centuria. Члени організації нібито активно вербують нових прихильників з числа курсантів та офіцерів, пише Lb.ua.

Зазначається, що через академію неонацисти нібито мали доступ і до західних військових вишів.

За даними американських дослідників, сама Centuria стверджує, що її члени служать офіцерами у кількох частинах української армії.

Leopolis.news