На Львівщині стартувала призовна кампанія

https://leopolis.news/post/50573/na-lvivshchyni-startuvala-pryzovna-kampaniya-

01/10/2021

 

Як інформує Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, під час осіннього призову,  до війська заплановано призвати 648 юнаків:

303 осіб – Збройні Сили України, 225 – Національна гвардія України, Державна служба спеціального транспорту – 25 та Державна прикордонна служба України - 95 осіб. 

До війська призиватимуть юнаків від 18 до 27 років, які придатні до проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях. 

Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою – рік, без вищої освіти – півтора року. 

Усіх призовників будуть перевіряти експрес тестом на визначення антигену SARS-Cov-2. Після тестування їх будуть відправляти до обласного збірного пункту. 

Обласний збірний пункт забезпечено засобами для дезінфекції, члени медичних комісій та призовники забезпечені засобами індивідуального захисту. Разом з ДСНС передбачено проведення щоденних заходів щодо дезінфекції приміщень. 

По прибуттю призовників в навчальні центри або у військові частини для них передбачено двотижневу обсервацію. 

Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки нагадує: «Відповідно до  Закону  України про «Військову службу та військовий обов‘язок» повістка не є обов’язковою. Призовник у десятиденний строк після оприлюднення Указу Президента про проведення призовної кампанії має з’явитись на призовну дільницю». 

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються. 

Leopolis.news