logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

Саакашвілі затримали у Грузії – прем’єр Гарібашвілі

01-10-2021 19:127139

Саакашвілі затримали у Грузії – прем’єр Гарібашвілі

Прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання експрезидента Михеїла Саакашвілі.

 

Про це він заявив на спеціальному брифінгу увечері 1 жовтня, інформує «Європейська правда».

«Наші правоохоронці здійснили затримання Саакашвілі, який перебував у розшуку, на найвищому рівні», – заявив прем’єр.

За його словами, правоохоронці володіли інформацією про те, як Саакашвілі прямує з України до Грузії та його подальші пересування і на основі цих даних змогли обрати час, коли для затримання були мінімальні перешкоди. 

«Цей процес був під повним контролем. Було вжито відповідних заходів, відомства діяли скоординовано, і було обрано такий час і місце, щоб для його арешту були мінімальні перешкоди», – зазначив Іраклій Гарібашвілі.

Досі представники правлячої партії Грузії, як і міністерство внутрішніх справ, заперечували інформацію про те, що Саакашвілі нібито вже в країні.

Як повідомляли, Михеїл Саакашвілі пообіцяв у день виборів, 2 жовтня, приїхати до Грузії, де йому загрожує арешт, та оприлюднив квиток на літак на цю дату. 

Втім, 1 жовтня Саакашвілі записав відео нібито з Батумі, заявивши, що вже приїхав у Грузію. Зйомка ведеться в темний час доби і визначити по відео, чи дійсно це Батумі, неможливо. Представники «Єдиного національного руху» заявили, що він справді у Грузії, та пообіцяли, що Саакашвілі з’явиться на публіці 2 жовтня, щойно закриються виборчі дільниці.

Нагадаємо, Саакашвілі не був у Грузії відтоді, як завершилась його друга президентська каденція, проживаючи у Європі, США та в Україні. Зараз Саакашвілі є громадянином України. 

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років - у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі. Також експрезиденту висунули звинувачення у справі щодо розтрати бюджетних коштів та розгон акції протесту у листопаді 2007 року та вторгнення на телеканал «Імеді». Саакашвілі відкидає всі звинувачення і називає справи політично вмотивованими. 

Навесні 2020 року після призначення Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ в Україні Грузія відкликала свого посла для консультацій, він повернувся до Києва майже після року перерви. 

Leopolis.news