logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

Вийшов трейлер проєкту «Червоні рюкзаки»

04-10-2021 21:517952

Вийшов трейлер проєкту «Червоні рюкзаки»

Презентовано трейлер проєкту «Червоні рюкзаки» – програм для дітей молодшого й середнього шкільного віку про тварин, які перебувають на межі зникнення.

Дивитись програми на youtube можна буде з 12 жовтня.

Показ телепрограм відбудеться безкоштовно на ютуб-каналі продакшена.

Виробництво проєкту здійснює кінокомпанія «Добранічфільм» за підтримки Українського культурного фонду.

«Червоні рюкзаки» — це п’ять програм для дітей молодшого й середнього шкільного віку, що розповідають про диких тварин, птахів і риб, які занесені до Червоної книги України та перебувають на межі зникнення. Зйомки відбулись влітку, в унікальному містечку Вилкове, Дунайській дельті та на Тузлівських лимананх. Програми будуть присвячені таким тваринам: кіт лісовий, пелікан кучерявий, бджола медоносна, білуга звичайна, сиворакша.

Аби зацікавити дітей темою охорони природи, на ролі ведучих обрали підлітка та його собаку — 12-річного Андрія Матешка та його пса Рея.

Андрій Матешко дуже цікавиться захистом природи й екологічною тематикою, мріє досліджувати навколишній світ із позиції екоактивіста. Попри свій юний вік, він уже має досвід у кіновиробництві. Знявся у фільмах «Готель Едельвейс», «Сходознавець», «Фокстер і Макс» і серіалі «Гордіїв вузол», а також озвучив героя в мультфільмі «Victor Robot».

Режисеркою та сценаристкою «Червоних рюкзаків» є Анастасія Матешко — режисерка, сценаристка, письменниця, членкиня Національної спілки кінематографістів України, Лауреат Державної премії ім. Лесі Українки. 

«Бережіть природу! — лунає  звідусіль. Але спершу їі треба полюбити! Мандри і захоплююча дружба з Червоною книгою — ось шлях. Дика природа — зовсім поруч і дружньо налаштована до людини. Відчути себе частиною Великого задуму - це дивовижні відчуття! В Україні є заповідники світового значення і місцеві колорити, варті досліджування. Бути бердвотчером (спостерігачем за птахами - прим.) — захоплююче хоббі, для якого потрібне тільки бажання. Чим більше знаєш про природу, тим більше її любиш і тим щасливішим стаєш сам. Червоні рюкзаки — подорож натуралістів заради розвитку громадянської науки, а ще це знайомство з місцевою кухнею і традиціями різних народностей, що живуть в Україні. Хлопець і собака - весела команда. Тому дітям буде цікаво, а батькам — пізнавально», — підкреслила Анастасія Матешко.

За її сценаріями були зняті ігрові фільми «Трубач» (реж. А. Матешко, дитячий музичний фільм), «Каптум» (реж. А. Матешко, воєнна драма в співавторстві з Н. Переверзєвою), «Фокстер і Макс» (реж. А. Матешко, пригодницький дитячий фільм), документальна картина  «І кожна річка» (екодрама) та телефільм «Давай пограємо» (реж. О. Ітигілов, новорічна комедія). У співавторстві з Андрієм Кокотюхою написала сценарій до т/с «Потрійний захист» (реж. А. Матешко). У її режисерському доробку є 2 картини («Сходознавець», 2016 рік; «Жилець», 2015 рік) та 4-серійний серіал «Жива вода». Видані книги Анастасії Матешко: «Живородний птах», коротка проза, лірика; «Падіння вгору», коротка проза, лірика; «Острів Ц», коротка проза, лірика; «Потрійний захист», детектив. 

Продюсеркою проєкту є Світлана Рудюк, директорка Dobranichfilm та українська продюсерка, сценаристка та режисерка.

«Легка подача матеріалу, цікавий фактаж,  веселі ведучі, дослідницька складова та тонкий гумор — таке поєднання точно не залишить нікого байдужими. Тому дивіться «Червоні рюкзаки» всією сім’єю та розповідайте про наші еко-пригоди друзям», — підкреслила продюсерка.

Світлана є також за фахом сценаристкою та режисеркою. Членкиня Національної спілки кінематографістів України й Української кіноакадемії. На її рахунку вже є дві повнометражні стрічки як сценаристки (Д/ф «Гідра», д/ф «Ваш Василь»), одна — як режисерки (д/ф «Ваш Василь»), п'ять — виконавчої продюсерки (д/ф «Заміновані вірністю», «Одесити на Донбасі», «Перехрестя Балу», «Гідра», д/ф «Веронські скарби», п’ять — генеральної продюсерки фільмів (д/ф «Родинна справа», д/ф «Not alone», д/ф «Зірки на землі», короткометражний х/ф «Ой!» і «Viseu, meu amor»).  

Leopolis.news