logo
26/04
25/04
2 ...

В «Укрексімбанку» пояснили ситуацію з нападом на журналіста «Схем»

05-10-2021 13:207196

В «Укрексімбанку» пояснили ситуацію з нападом на журналіста «Схем»
Фото: ілюстративне

У держбанку «Укрексімбанк» заявив, що журналісти «Схем» намагалися протиправно заволодіти даними з обмеженим доступом і використовували незаконні методи отримання інформації. Там додали, що з цього приводу планують звернутися до правоохоронців.

 

Про це повідомила пресслужба «Укрексімбанку» у Facebook.

Нагадаємо, раніше у програмі розслідувань «Схеми» заявили про напад на їхню знімальну групу під час інтерв’ю з главою державного банку.

«На нашу думку, у діях журналіста Кирила Овсяного містилися ознаки як протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею), так і порушення Кодексу етики українського журналіста у частині використання незаконних методів отримання інформації.

Враховуючи наведене, банк розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення, щодо аналізу дій журналіста на відповідність вимогам чинного законодавства і Кодексу етики українського журналіста», - повідомили у банку.

В «Укрексімбанку» пояснили, що погодилися на інтерв’ю «Радіо Свобода» «згідно з переліком питань у запиті», але під час спілкування з Мецгером журналіст став питати «про діяльність клієнтів банку».

Пресслужба зазначила, що ця інформація є банківською таємницею, тому вони були змушені зупинити інтерв’ю.

У банку переконують, що «подальша розмова відбувалася у форматі офрекордс-зустрічі».  Мовляв, журналісту запропонували підготувати питання, щоб банк міг «підготувати розгорнуті відповіді».

В «Укрексімбанку» запевняють, що після цього «журналіст з оператором без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку (з усією записуючою та освітлювальною технікою)».

Leopolis.news