logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Дударик зібрав аншлаг у театрі Заньковецької на першому концерті до свого п’ятидесятиліття

05-10-2021 19:307284

Дударик зібрав аншлаг у театрі Заньковецької на першому концерті до свого п’ятидесятиліття
Фото: Романа Метельського

Хорова капела «Дударик» 4 жовтня у театрі ім. Марії Заньковецької зібрала повний зал на концерті  «Oktoberfest по-львівськи».

Це був перший концерт Дударика із мистецького марафону до 50-ліття. 

Загалом програма святкування буде такою: 

15 жовтня о 17:00 на сцені Львівської національної філармонії у розважально-музичній програмі «Два по 50? – Будь ласка!» виступатиме вокальна формація «Дударик-FOREVER» у супроводі естрадного оркестру.  Гостями свята буде фольклорний ансамбль «Веселка» (м.Білгород-Дністровський). Солісти - Юрій Йосифович, Олег Лихач та Юрій Шевчук. Звучатимуть твори, які припали до душі хористам у часі мандрів і турне, веселі, любовні, жартівливі та твори зі шляхетним підтекстом. 

Зазначимо, що кількість квитків на цей на ювілейний концерт обмежена (лише 100 шт.), тому поспішіть придбати їх заздалегідь!

https://soldout.ua/booking/585-dudaryk-50?lang=ua

16 жовтня об 11:00 у Храмі Святого Лазаря відбудеться Поминальна Служба Божа.   

Літургія відправлятиметься в пам’ять за «Дудариками-Навіки», серед яких Микола Кацал- фундатор і засновник колективу, Василь Сліпак - всесвітньовідомий оперний співак, отець Андрій Дуда - Герой України, військовий капелан, волонтер і знаний громадський діяч та співаки капели, які не розділять із нами свята тут на землі. По завершенню буде влаштована фотовиставка світлин «Дударик-Навіки». 

17 жовтня о 18:00 у Львівській національній опері капела представить святкову програму «Дударик 50». Ексклюзивними гостями буде «Хорея Козацька», лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори і репрезентанти української музики 17-20 ст.

У другому відділені концерту звучатимуть найвидатніші твори з камерного, симфонічного та ораторійного репертуару капели англійської, німецької, австрійської та країнської композиторської школи. Твори виконуватимуть у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та солістів Львівської та Київської національної опер Людмили Осташ, Тетяни Вахновської, Романа Трохимука та Сергія Магери.

«Головний акцент святкування буде, безумовно, 17 жовтня - у сам наш день народження дамо концерт у Львівській Опері. Буде два відділення. Перше - акапельне і гостьове, а запрошеним учасником буде “Хорея Козацька”. Друге відділення - ораторійно-симфонічне. З точки зору творчої, то друге відділення - це буде “мандрівка” композиторськими школами європейсько-світових однолітків, партнерів, друзів. Буде англійська, німецька, австрійська музика», - розповів керівник капели Дмитро Кацал. 

Квитки на концерт 17 жовтня уже в продажу. 

https://kasa.in.ua/ua/lviv/concert/dudarik-2021-10-17

24 жовтня о 17:00У колонному залі ім.М.В.Лисенка Київської національної філармонії у святковій програмі «Дударик 50» виступлять хорова капела «Дударик, Національний академічний симфонічний оркестр України, солісти Львівської та Київської національних опер Людмила Осташ, Тетяна Вахновська, Роман Трохимук, Сергій Магера. В концерті візьме участь «Хорея Козацька». Буде відтворено репертуар львівського концерту від 17 жовтня, але вже для київської публіки.

Leopolis.news