logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Учень 8 класу зі Львова здобув гран-прі конкурсу на знання іноземних мов

07-10-2021 19:057393

Учень 8 класу зі Львова здобув гран-прі конкурсу на знання іноземних мов
Фото: ЛОДА

Упродовж місяця на Львівщині тривав конкурс на краще знання іноземних мов, якими володів Іван Франко. Школярі від 8 до 11 класу могли подавати свої роботи у п’яти номінаціях, серед яких знання англійської, іспанської, французької, німецької та польської мов.

Перший етап передбачав написання есе однією з обраних мов, відтак на конкурс найбільше подали робіт англійською мовою, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Приємно, що діти охоче відгукуються на подібні конкурси. Географія робіт була надзвичайно широкою. Відтак, журі обрало десять переможців, серед яких учні Львова, Дрогобича, Золочева, Самбора тощо. Конкурс був покликаний гідно вшанувати творчу спадщину Івана Франка та популяризувати його перекладацьку діяльність», - розповіла начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Ірина Сислюк.

Третій етап конкурсу відбувся днями в очному форматі у Нагуєвичах. В межах заключного етапу учасники конкурсу декламували вірші Івана Франка мовою перекладу.

Відтак, гран-прі конкурсу здобув учень 8 класу школи-гімназії Шептицьких Віталій Палій, який подав свою роботу у номінації «Іван Франко та німецька література».

Конкурс організували департамент освіти і науки Львівської ОДА та Львівська обласна мала академія наук.

Leopolis.news