logo
25/04
24/04
2 ...

У Міноборони створили Центр інновацій та оборонних технологій

07-10-2021 15:436887

У Міноборони створили Центр інновацій та оборонних технологій
Фото: epravda.com.ua

Міністерство оборони України перезавантажує підходи до започаткування та супроводження IT-проєктів, і одним із вагомих кроків є підписання спільної Директиви Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України «Про створення Центру інновацій та оборонних технологій».

На цьому під час брифінгу про стан і перспективи цифрової трансформації, оснащення Збройних Сил високотехнологічним озброєнням та військовою технікою повідомив генеральний директор Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України Сергій Максимов, повідомляє пресслужба відомства.

«Ми провели реанімацію проєктів автоматизованих систем бойового управління, і знайшли рішення щодо майбутнього автоматизованих систем управління оперативно-стратегічного рівня, тактичної ланки, системи ситуаційної обізнаності», – зазначив Сергій Максимов.

За його словами Міноборони відходить від класичного формату дослідно-конструкторських робіт та впроваджує гібридну систему управління проєктною діяльністю.

«Розуміємо, що протягом розробки дослідно-конструкторські роботи у сфері інформаційних чи інформаційно-аналітичних систем старіє уже за рік-два. Власне тому переходимо на короткі «спринти» з кінцевим зрозумілим результатом. Новий менеджмент проєктів передбачає наявність власних ресурсів та їх супроводження», – відзначив Сергій Максимов.

Формування Центру інновацій, додав генеральний директор Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України, буде тривати до кінця цього року.

Leopolis.news