logo
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

В Україні планують розширити перелік професій з обов'язковою вакцинацією від COVID-19

09-10-2021 15:586950

В Україні планують розширити перелік професій з обов'язковою вакцинацією від COVID-19
Фото: pravda.com.ua

МОЗ планує розширити список професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав  голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Зараз вакцинація є обов'язковою для всіх чиновників та освітян. Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Виняток зроблять для тих, хто має протипоказання до вакцинації.  Такий наказ нещодавно ухвалило Міністерство охорони здоров'я і він набуде чинності через місяць. 

«Надалі до переліку професій, для яких вакцинація є умовою допуску до робочого місця, планують внести усіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та співробітників поштових послуг», - написав Михайло Радуцький.

«Через небажання багатьох людей розуміти очевидні речі, МОЗ вимушений застосовувати обмеження для невакцинованих», - зазначив він.

Парламентар також додав, що за прогнозами вчених Національної академії наук, пікових навантажень на систему охорону здоров’я країна досягне за два-три тижні – очікується 25-30 тис. нових хворих на добу.

«97,1 % госпіталізацій припадає на тих, хто відмовився від вакцинації. На сьогодні в Україні вакцинована приблизна четверта частина дорослого населення – 6 мільйонів людей. Тобто шанс опинитись на лікарняному ліжку у невакцинованих щонайменше ВДЕСЯТЕРО вищий, ніж у вакцинованих людей. Це статистика. Які ще потрібні докази ефективності вакцин?», - написав Радуцький.

Він також зауважив, що попри зростання рівня захворюваності на коронавірус, темпи вакцинації знижуються: за 7 жовтня щеплено лише 127 тис. громадян. Хоча створена МОЗ система готова вакцинувати понад 250 тис. людей на добу.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, в Україні визначили перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Leopolis.news