logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

США відновили лотерею імміграційних віз

12-10-2021 08:537197

США відновили лотерею імміграційних віз
Фото: mukachevo.net

Адміністрація Байдена оголосила про початок реєстрації для участі в програмі видачі імміграційних віз на 2023 рік, широко відомої як лотерея грін-карт. Конгрес дозволив видати іммігрантам з усього світу 55 тисяч грін-карт на рік.

Про це пише «Голос Америки».

Реєстрація починається задовго до початку фінансового року - в даному випадку 2023 року - щоб обробити заявки. Однак затримки в обробці документів переможців лотерей минулих років стали хронічними і спричинили за собою судові позови. Беручи нові заявки, влада США визнає серйозне відставання в обробці існуючих заяв, багато з яких були подані під час колишньої адміністрації Трампа, коли процес серйозно сповільнився через пандемію.

Право на отримання візи не переноситься на наступний рік. Весь процес повинен бути завершений за 12 місяців. В результаті багато переможців залишилися без віз і почали судовий процес проти уряду США в надії отримати проїзні документи.

У письмовому коментарі «Голосу Америки» представник Держдепартаменту заявив: «Перемога в лотереї не гарантує, що ви отримаєте візу або пройдете співбесіду на отримання візи. Перемога в лотереї просто означає, що людина має право брати участь в програмі отримання імміграційних віз ».

Останні кілька років видалися непростими для учасників програми лотереї Грін-карт. У 2017 році тодішній президент Дональд Трамп оголосив про заборону на в'їзд в США громадянам цілого ряду мусульманських країн. Потім, в березні 2020 року, Трамп закрив консульства по всьому світу на тлі пандемії коронавірусу. Згодом його адміністрація оголосила про ліквідацію деяких видів імміграційних віз, стверджуючи, що це необхідно для захисту американської економіки. В результаті тисячі переможців візової лотереї не змогли в'їхати в Сполучені Штати.

Згідно з федеральною документацією, після того як робота консульств була відновлена влітку 2020 року, дипломатам було наказано обробляти візи переможців лотереї в останню чергу. Адвокати іммігрантів подали в суд. Минулого місяця федеральний суддя наказав адміністрації Байдена відновити розгляд кейсів переможців візової лотереї. Минулого тижня окружний суддя Аміт Мехта в Вашингтоні видав розпорядження про видачу близько 7000 віз переможцям візових лотерей минулих років. Згідно з документами суду, представники влади США заявили про те, що затримки були викликані пандемією коронавірусу. Цей аргумент суддя визнав непереконливим.

У той час як Державний департамент відмовився коментувати поточні судові розгляди, у відомстві заявили: «Ми прагнемо скоротити кількість прохачів імміграційних віз, які очікують призначення дати співбесіди в посольствах або консульствах США, забезпечуючи при цьому безпеку наших співробітників і заявників. Кандидатам потрібно стежити за вебсайтом відповідного посольства або консульства для отримання оновлень». За словами імміграційних юристів, що представляють власників імміграційних віз, отриманих в рамках лотереї, американські посольства ще не обробили тисячі справ, і поки що щомісяця проводять приблизно по 10 інтерв'ю з переможцями лотереї.

Leopolis.news