logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині пацієнти з COVID-19 після виписки з лікарні зможуть брати кисневі концентратори у сімейних лікарів

12-10-2021 10:357069

 На Львівщині пацієнти з COVID-19 після виписки з лікарні зможуть брати кисневі концентратори у сімейних лікарів
Фото: ЛОДА

Хворі на COVID-19 можуть отримати кисневий концентратор у свого сімейного лікаря. Відповідне розпорядження ОДА щодо розподілу кисневих концентраторів серед закладів охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу населенню області та з урахуванням кількості укладених декларацій з мешканцями підписав голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Кисневі концентратори вже розподілені між закладами охорони здоров’я відповідно до затверджених критеріїв. Концентратори будуть використані згідно із затвердженими стандартами надання медичної допомоги. Пацієнти, які підписали декларації із сімейним лікарем, отримують концентратор для лікування безкоштовно.

«Кисневі концентратори є важливою частиною лікування COVID-19 у складних випадках. І від їх наявності, або відсутності часто залежить життя хворого. Забезпечення медичних закладів Львівщини необхідним обладнанням для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 є одним з пріоритетних напрямків роботи Львівської облдержадміністрації від початку епідемії. Враховуючи теперішню тенденцію до зростання захворюваності COVID-19 і збільшення кількості випадків важкого перебігу, за кошти державної субвенції було придбано 1520 кисневих концентраторів», - зазначив директор департаменту Орест Чемерис.

Нагадаємо, що кисневі концентратори призначені для використання під контролем сімейних лікарів у пацієнтів, які потребують кисневої терапії та чий стан здоров'я не вимагає перебування в стаціонарі під цілодобовим наглядом медпрацівників. Видача кисневих концентраторів у тимчасове користування здійснюється на підставі скерування сімейного лікаря або виписки зі стаціонару, де вказано, що пацієнт потребує кисневої терапії.

Leopolis.news