Львів прийматиме цього тижня ІІ Конгрес Культури

https://leopolis.news/post/51238/lviv-pryymatyme-cogo-tyjnya-ii-kongres-kultury

13/10/2021

Про це повдіомляють організатори.

Захід відкриють філософ, перекладач Вахтанґ Кебуладзе (Україна) та соціолог культури Паскаль Ґілен (Бельгія), який спробує окреслити вплив COVID-19 на світ мистецтва та культури.  

Паралельно діятиме Велика і Мала сцени. Велика сцена охоплює 3 тематичні блоки: «Катастрофи», «Спів-Життя», «Театрократія». Програма Малої сцени сформована за результатами опен-колу й акцентує на практичних форматах й досвідах.  

У фокусі ІІ-го Конгресу — актуальні процеси й питання сфери культури передовсім в Україні. Мистецьку складову репрезентує арт-простір від Влодка Кауфмана й Олексія Хорошка у театрі Лесі та «Екотеатр» у внутрішньому дворі Ратуші. 

Конгрес працюватиме у Театрі Лесі Українки, у сесійній залі Львівської міськради та в Радіогаражі. Всі зацікавлені могли зголоситися на живу участь у події через онлайн-реєстрацію. Захід відбудеться із дотриманням актуальних карантинних вимог (сертифікат про повну вакцинацію/негативний ПЛР-тест; температурний контроль, масковий режим).  

Водночас триденна програма буде доступна для перегляду онлайн

Конгрес Культури організовує Інститут стратегії культури й ГО «Вірменська 35» за підтримки Львівської міської ради, Міжнародного фонду «Відродження», Фундації Стратегічних Змін, Jam Factory Art Center, АТ «Кредобанк». 

Конгрес Культури у Львові задуманий як стала платформа для фахового критичного огляду

культурного процесу. Перший Конгрес відбувся у жовтні 2019 року та зібрав у Львові 250 спікерів й учасників із 8 країн. 

Leopolis.news