logo
29/03
28/03
2 ...

У Львові пройшов фінал спортивних ігор «Козацька наснага»

13-10-2021 18:466581

У Львові пройшов фінал спортивних ігор «Козацька наснага»
Фото: ЛОДА

В межах відзначення Дня захисників і захисниць України Львівщина прийняла фінальні змагання Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів закладів професійно-технічної освіти «Козацька наснага».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Упродовж 4 днів жовтня майже 100 учнів, що представляли команди 9 регіонів України визначали кращих у армспорті, підтягуванні у висі, поштовху гир, підніманні козака, боротьбі на поясах, метанні довбні, естафетах «Герць козацьких джур» та втечі полоненого з неволі. Окрім господарів змагань позмагатись до Львова приїхали збірні команди професійно-технічних навчальних закладів Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей та м. Києва.

У чотирьох з дев’яти видів програми комплексних змагань львів’яни вибороли медалі. Золоті нагороди здобули Тарас Козак, Олег Матвієнко та Маркіян Афанасєвков у дисципліні «підтягування у висі». Срібні нагороди у двох легкоатлетичних естафетах та у змаганнях із «піднімання козака» вибороли усі представники збірної команди декількох закладів професійної освіти: Львівського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту, Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва, Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу, Львівського професійного коледжу готельно-ресторанного та туристичного сервісу, Вищого професійного училища № 20, Львівського вищого професійного училища інформаційно-комп’ютерних технологій та КЗ ЛОР «ПТУ-інтернат професійної реабілітації учнів інвалідів».

У комплексному заліку львів’янам не вистачило 8 балів, щоб повторити результат 2019 року та стати третіми, - з 38 балами команда Львівщини посіла п’яте загальнокомандне місце. Головний кубок і золоті медалі поїхали до Вінницької області, а друге і третє місце посіли команди відповідно Черкаської та Хмельницької областей. Змагання відбувались у трьох локаціях – Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, спортивному комплексі Національного університету «Львівська політехніка», а також Львівському вищому професійному училищі дизайну та будівництва, де було проведено заключні види змагань та церемонію нагородження переможців і призерів.

Зазначимо, що перебуваючи у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності учасники не лише позмагались та були присутні на урочистому відкритті, але й ознайомились із сучасними техніками рятування та правилами поведінки під час надзвичайних ситуацій.

«Карантинні обмеження та поступовий перехід регіонів до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки зменшив число охочих взяти участь у фінальних змаганнях, адже попередні заявки до участі у змаганнях подали 17 регіонів, але майже половина не приїхали. Не зважаючи на це, захід відбувався на високому організаційному рівні у строгій відповідності із дотриманням постанови Головного державного санітарного лікаря України щодо протиепідемічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину. Перед початком змагань коштом організаторів було забезпечене експрес-тестування на визначення антигену до вірусу COVID-19 усіх учасників та суддів», – прокоментував підсумки проведення змагань голова оргкомітету Анатолій Ігнатович.

Leopolis.news