logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Ляшко розповів, скільки медиків отримали щеплення від коронавірусу

16-10-2021 12:126812

Ляшко розповів, скільки медиків отримали щеплення від коронавірусу
Фото: Радіо Свобода

Наразі щеплення від коронавірусу принаймні однією дозою зробили близько 90% медичних працівників і 85% освітян.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Як мінімум, однією дозою зробили перше щеплення вже близько 90% всіх медичних працівників. Освітяни вже більше 85% зробили», – сказав Ляшко.

Ляшко назвав міфом думку про те, що лікарі нібито не поспішають вакцинуватися від коронавірусу.

Водночас на питання, чи не домовляються лікарі один з одним про фальшиві сертифікати вакцинації, міністр відповів: «Шахрайство є. І з шахрайством треба боротися. Я не можу сказати, що в нас країна, в якій немає шахраїв».

«Є шахраї і є результати тих спецоперацій, які сьогодні проводить Нацполіція України, СБУ. Вони виявляють факти, як шахраї, які користуються типу печатками, бланками закладу, і видають підробні документи, так і недоброчесність серед медичних працівників. І там, де зафіксовані такі факти, відразу розпочинаються кримінальні справи, ці лікарі відсторонюються від роботи. Є вже факти звільнення», - зазначив Ляшко.

Він також підкреслив, що справді не можна вакцинуватися лише 3-4% населення.

За словами міністра, перелік професій, для яких щеплення від коронавірусу є обов’язковим, буде розширено.

«МОЗ на виконання закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» визначило перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники і поштарі.

Наступна хвиля – будемо розглядати питання органів місцевого самоврядування, комунальні підприємства, комунальні установи», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, за попередню добу, 15 жовтня, у Львівській області провели 2348 досліджень на коронавірус, з них – 927 позитивні. Летальних випадків – 23.

 

Leopolis.news