logo
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Львівські «Карпати» на виїзді розгромили «Чайку»

17-10-2021 15:437482

Львівські «Карпати» на виїзді розгромили «Чайку»
Фото: пресслужба ФК \"Карпати\"

У суботу, 16-го жовтня, львівські «Карпати» провели заключний виїзний поєдинок першого кола. З рахунком 4:0 «леви» розгромили «Чайку» з Петропавлівської Борщагівки, що розташована у передмісті Києва.

Про це повідомляє пресслужба ФК «Карпати».

У порівнянні з минулим матчем проти «Любомира» Андрій Тлумак зробив дві зміни у стартовому складі львів'ян. Замість Сергія Сімініна в основі вийшов Олександр Маткобожик, а Іллю Повалія замінив Амбросій Чачуа. Головний тренер «Чайки» Владислав Савчук також провів подвійну ротацію: голкіпер Дмитро Міхєєв поступився місцем у рамці Дмитру Іванову, а замість Івана Лазарця з перших хвилин з'явився Андрій Бартошук.

Гості розпочали активно і зробили ставку на швидкий гол. Спочатку Валерій Болденков після подачі з кутового у виконанні Дениса Кожанова пробивав головою, але м’яч влучив у поперечку. Проте вже через кілька хвилин «Карпатам» таки вдалося забити. Кожанов отримав передачу від Дениса Галенкова на правому фланзі та точним ударом відправив м‘яч у нижній кут воріт – 0:1! Господарі миттєво відповіли своїм небезпечним випадом, але голкіпер «зелено-білих» Іван Сілецький впорався з ударом опонента.

Львів’яни продовжували тиснути на ворота суперника. Зокрема, подвоювати перевагу «Карпат» міг Амбросій Чачуа, утім захисник «Чайки» вибив м’яч на кутовий, який став результативним. Кожанов виконав точну передачу на Владислава Приймака, а хавбек «левів» головою переправив м’яч у сітку воріт борщагівців – 0:2.

Після цього підопічні Андрія Тлумака продовжували контролювати гру. Зокрема, хороший шанс відзначитися втратив Максим Гуменюк. Нападник отримав хорошу діагональну передачу від Маткобожика, однак кіпер «Чайки» врятував свою команду і перевів м’яч на кутовий. Після подачі з корнера знову пробивав Приймак – цього разу невлучно.

Наприкінці першого тайму «леви» заробили право на пенальті. Після удару Приймака м’яч влучив у руку захиснику господарів і рефері вказав на позначку. Виконувати одинадцятиметровий взявся Кожанов. Капітан «Карпат» не залишив шансів кіперу «Чайки» та вдало реалізував вирок арбітра – 0:3.

По перерві карпатівці продовжували контролювати хід подій на полі у Макарові, попри намагання гостей відіграти бодай один гол. На старті другого тайму вдруге міг забивати Приймак. Півзахисник «зелено-білих» завдавав удару після кутового, але м’яч пролетів над поперечкою. Згодом воротам «Чайки» загрожував Євген Буднік.

На 85-ій хвилині львів’яни залишилися вдесятьох. Друге попередження отримав Денис Притиковський. Однак це не завадило «Карпатам» відзначитися вчетверте. Буднік вийшов віч-на-віч з кіпером «Чайки» і реалізував свою нагоду – 0:4.

Для команди Андрія Тлумака ця перемога виявилася восьмою поспіль. У заключному турі першого кола «леви» вдома прийматимуть «Мункач» із Мукачева. Поєдинок відбудеться у Львові на стадіоні «Україна» 23-го жовтня. Гра розпочнеться о 17:00.

Leopolis.news