На Львівщині cудитимуть бізнес-партнера дружини ексголови РДА за привласнення коштів на реконструкцію даху народного дому

https://leopolis.news/post/51452/na-lvivshchyni-cudytymut-biznes-partnera-drujyny-eksgolovy-rda-za-pryvlasnennya-koshtiv-na-rekonstrukciyu-dahu-narodnogo-domu-

18/10/2021

 

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пишуть «Наші гроші. Львів».

Підозрюваного директора відпустили під особисте зобов’язання на два місяці. Слідчі просили про домашній арешт через ризики перешкоджання розслідуванню, але суддя обрав м’якший запобіжний захід.

Згідно з матеріалами справи, слідчі підозрюють Михайла Вантуха у тому, що він  підробив акти виконаних робіт, вказавши більшу вартість робіт та будівельних матеріалів. Як вважають слідчі, це завдало матеріальної шкоди Милятинській сільській раді на 163 тис. грн.

Йдеться про договір, який сільська рада уклала з фірмою «Юлмаксбуд» на реконструкцію даху народного дому за 1,4 млн грн. Відповідно до умов договору, підрядник мав виконати роботи до кінця липня 2020 року.

Наразі директору інкримінують ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення). Йому загрожує позбавлення волі строком до 5 років.

Михайло Вантух є директором фірми «Юлмаксбуд» з 2019 року, а з 2020 року – власник 50% статутного капіталу підприємства. Друга половина належить дружині ексголови Радехівської РДА Степана Рудницького Тетяні Рудницькій.  За останні два роки фірма отримала державних замовлень на суму близько 6,2 млн грн.