РФ розпочала війну проти України й перешкоджає мирному врегулюванню конфлікту – очільник Пентагону

https://leopolis.news/post/51507/rf-rozpochala-viynu-proty-ukrany-y-pereshkodjae-myrnomu-vregulyuvannyu-konfliktu---ochilnyk-pentagonu-

19/10/2021

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на спільному з українським колегою Андрієм Тараном брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Давайте чітко говорити, що Росія розпочала цю війну (на сході України – ред.) і Росія є тим каменем (спотикання), який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони порушили суверенітет і територіальну цілісність України. Ми з нашого боку робитимемо все можливе, щоб підтримати Україну і посилювати її спроможності щодо захисту її територіальної цілісності», - сказав Остін.

Він також запевнив, що США продовжать підтримку щодо зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні.

«Цей регіон є дуже важливим для нас, і ми продовжуватимемо підтримку наших партнерів у забезпеченні безпеки в цьому регіоні», - зазначив глава Пентагону.

Як заявив міністр оборони Андрій Таран під час брифінгу, Україна очікує від Сполучених Штатів підтримки її незалежності, територіальної цілісності, а також стримування Росії від подальшого поширення збройного конфлікту та переростання його в повномасштабну війну.

«Що у нас є, щоб зупинити російську агресію? У нас є головне - Збройні сили, які підготовлені, пройшли суворий вишкіл під час війни з російськими окупантами, і ми готові й надалі захищати нашу Батьківщину. Чого б ми очікуємо від США? Ми очікуємо, що США і надалі будуть підтримувати нашу незалежність, територіальну цілісність і всіляко, усіма доступними методами, утримувати Росію від подальшого поширення агресії, від подальшого поширення збройного конфлікту, від переростання його в повномасштабну війну», - заявив Таран.

Він також уточнив, що засобами впливу, які США можуть для цього застосовувати, є в першу чергу дипломатичні, а також воєнно-технічна допомога Україні.

Відповідаючи на питання, чи побоюється Україна, що Сполучені Штати не є надійним партнером, Таран зазначив: «Україна — це країна, яка бореться за свою незалежність, свою територіальну цілісність. І у нас немає жодних сумнівів у підтримці нашого стратегічного партнера. Сполучені Штати розуміють важливість боротьби України за свою незалежність, за стримування російської агресії. Сполучені Штати чудово розуміють, що Україна стоїть на передньому краї боротьби з російською експансією, з прагненням Росії відродити свої імперські амбіції, і таки чином створити загрозу для всього Європейського регіону. У нас немає жодного сумніву у відданості США підтримці України».

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Leopolis.news