Львівщина опинилася за крок до «червоної» зони карантину – Чемерис

https://leopolis.news/post/51511/lvivshchyna-opynylasya-za-krok-do-chervono-zony-karantynu--chemerys

19/10/2021

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Він пояснив, що Львівщина може потрапити до «червоної» зони епіднебезпеки, якщо хоча би два ключових показники згідно з постановою Кабміну № 1236 буду перевищені.

Зокрема, якщо проаналізувати ключові показники захворюваності, то один із них в області вже перевищений – це кількість госпіталізованих з ковідом осіб на 100 тис населення протягом останніх 7 днів. Якщо граничний показник для переходу у «червону» зону – 60, то на Львівщині – він вже становить більше 70. Показник завантаженості ліжкомісць з киснем вже два дні перевищений і становить 65%. Якщо така ситуація спостерігатиметься і завтра, то є всі підстави для переходу області у «червону» зону. Проте це відбувається лише за рішенням державної комісії ТЕБ і НС.

«Попри такі високі показники навантежності і захворюваності, ситуація залишається контрольованою, але режим роботи є напружений і посилений. Закликаємо мешканців області до соціальної відповідальності за себе і своїх близьких. Ми повинні сумлінно дотримуватися карантинних обмежень, і якщо немає протипоказів, вакцинуватися. Постійно жити в карантині неможливо, адже, окрім здоров’я, в людини є інші соціально-економічні чинники, які не неї впливають. Ми маємо відповідати один перед одним за безпеку», - наголосив Орест Чемерис.

Він також додав, що у стаціонарах Львівщини з діагнозом «ковід» перебувають 2828 пацієнтів. З них лише 2,5% (228 осіб) вакциновані.

Нагадаємо, на Львівщині за минулу добу зафіксували майже тисячу нових випадків та 65 смертей.

Leopolis.news