Польща і Литва вимагають посилити санкції проти Білорусі за «гібридну атаку» на кордоні

https://leopolis.news/post/51521/polshcha-i-lytva-vymagayut-posylyty-sankci-proty-bilorusi-za-gibrydnu-ataku-na-kordoni

19/10/2021

На цьому наголосили президенти Польщі та Литви Анджей Дуда і Гітанас Науседа під час спільної пресконференції у Вільнюсі, повідомляє «Укрінформ».

Як підкреслив Дуда, дії Білорусі на кордоні з Польщею мають характер гібридної атаки, і це стосується не лише Варшави та Вільнюса, а й усього Євросоюзу.

«У зв’язку з цим ми очікуємо також на солідарність, що Європейська рада ухвалить рішення щодо подальших санкцій проти білоруського режиму», – зазначив Дуда.

На його думку, це питання потрібно піднімати у межах Європейської ради, оскільки така допомога і підтримка сьогодні потрібні Польщі та Литві.

У свою чергу Науседа підкреслив, що ЄС має пристосуватися до нових реалій для гарантування безпеки зовнішніх кордонів Євросоюзу і запобігання спробам нелегального перетину кордону.

Він зазначив, що підніме це питання під час найближчого засідання Ради ЄС у четвер у Брюсселі. “Режим Лукашенка стає дедалі агресивнішим, що загрожує безпеці Європи”,- констатував Науседа.

Як відомо, польсько-білоруський та литовсько-білоруський кордон щодня намагаються перетнути кількасот нелегальних мігрантів із Близького Сходу та країн Африки.

Варшава на початку вересня запровадила надзвичайний стан на кордоні з РБ, звинувачуючи режим Лукашенка у гібридних діях проти Польщі та країн Балтії.

Сейм Польщі проголосував за спецзакон, яким передбачається збудувати cучасне загородження на кордоні Польщі з Білоруссю, Росією та Україною.

Leopolis.news