logo
19/04
18/04
2 ...

На місці Львівського винзаводу «Молдвинпром» будуватимуть сучасний офісний центр WinPro

21-10-2021 11:336577

На місці Львівського винзаводу «Молдвинпром» будуватимуть сучасний офісний центр WinPro

Львівська міська рада оголосила Громадське обговорення проєкту детального плану території у районі вул. Волинської, вул. Зустрічної, яке триватиме до 7 листопада 2021 року. Замовником розроблення детального плану території, орієнтовною площею 4,6 га є Управління архітектури Департаменту містобудування, а фінансування робіт здійснює ТОВ «Львів Інвест Парк», яке належить дружині і дітям Ігоря Васюника. Власне ТОВ «Львів Інвест Парк» є власником будівлі на вул. Волинській, 10, яку планують реконструювати. Одночасно з дозволом на розробку детального плану території міська рада в березні цього року надала в оренду ТОВ «Львів Інвест Парк» терміном на 10 років комунальну земельну ділянку (4610137500:04:005:0089 ) площею 0,6400 га для реконструкції існуючих об’єктів нерухомого майна під адміністративні організації, офіси, контори.  

У межах проєкту детального плану існує малоповерхова садибна житлова забудова, змішана забудова, сквер з церквою; частину території займає лікеро-горілчаний завод ТзОВ НВП «Гетьман» і найбільшу частину ділянки займають будівлі колишнього промпідприємства Львівський винзавод «Молдвинпром», яке не працює понад 10 років.

На території колишнього заводу «Молвинпром» ТОВ «Львів Інвест Парк» має намір збудувати сучасний офісний центр WinPro шляхом реконструкції з надбудовою, зі зміною функціонального призначення капітальної 4-ьох поверхової будівлі колишнього купажного цеху. Особливість проєкту полягає в тому, що створення офісного центру буде відбуватись шляхом ревіталізації існуючих будівель, тобто реконструкції з надбудовою або прибудовою задля збереження історичного вигляду. Такий підхід вкрай важливий, оскільки в межах детального плану території на вул. Зустрічній є дві пам’ятки архітектури місцевого значення – будинок №1 і №2.

У проєкті ревіталізації колишнього заводу «Молдвинпром» передбачено створення підземного та наземного паркінгу: підземного манежного типу місткістю на 97 машиномісць з влаштуванням відокремлених заїздів-виїздів та для тимчасового зберігання автомобілів - влаштування розосереджених відкритих автостоянок загальною місткістю на 33 машиномісця, зокрема, в глибині ділянки на 17 машиномісць та на 16 машиномісць у північному «торці» ділянки.

У кварталі не передбачено жодної нової житлової забудови. Згідно з даними містобудівного кадастру м. Львова, в межах реконструйованого кварталу проживає ≈ 150 мешканців, а кількість працівників офісів після реконструкції сягатиме ≈ 2 тис. осіб. Водночас пропонується формування лінії забудови об’єктами обслуговування першочергових потреб з боку вул. Волинської, влаштування мінімальних внутрішньоквартальних проїздів для забезпечення доступу до об’єктів комплексу та обслуговування суміжної житлової забудови містечка «Підзамче».

Термін реалізації проєкту складає 10 років, перший етап – 3-7 років. Під час публічного представлення проєкту детального плану територій жодних зауважень чи пропозицій не надходило, однак документ після завершення громадського обговорення розглядатиме архітектурно-містобудівна рада в якій представлені фахові представники з різних галузей містобудування і безпечного функціонування міста.

Марічка Муха для Leopolis.news