Кандидати в судді КС під час конкурсу не змогли відповісти на елементарні питання (ВІДЕО)

https://leopolis.news/post/51625/kandydaty-v-suddi-ks-pid-chas-konkursu-ne-zmogly-vidpovisty-na-elementarni-pytannya-video

21/10/2021

Про це Шабунін написав у Facebook.

«Офіс Зеленського перетворює конкурс в КСУ на цирк, від якого вчора щелепи відпали навіть у досвідчених послів.

КГБшник Погорецький (якого в КСУ тягне Татаров) не може відповісти на елементарне питання.

Наступна претендентка на суддю КСУ не знає значення латинського виразу ... «Dura lex sed lex» (закон суворий, але він закон).

До речі, та сама комісія не поставила іншій кандидатці від Татарова (Євграфовій) жодного питання про купу її елітної нерухомості та автівок, а також оформлений на матір бізнес в окупованому Криму», – написав Шабунін.

На думку глави ЦПК, глава КСУ Олександр Тупицький «зашкварена і продажна потвора», але кандидати, яких Офіс президента пхає на його місце, нічим не кращі, пише «Українська правда».

Крім того, судді КС будуть займати посаду 9 років.

За його словами, суддя Конституційного Суду - це вершина юридичної кар’єри і в усьому світі в КСУ потрапляють найкращі юристи нації.

Раніше низка громадських організацій закликала президента Володимира Зеленського поки не проводити конкурс на посади суддів Конституційного суду України за квотою глави держави, тоді як Зеленський дав старт цьому конкурсу 17 серпня. 

Колишній голова Конституційного Суду Олександр Тупицький та екссуддя Олександр Касмінін оскаржують в Окружному адмінсуді Києва рішення про оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад в КСУ. 

Leopolis.news