logo
28/03
2 ...

Депутати облради пропонують при формуванні переліків ремонту доріг на 2022 рік, врахувати маршрути руху «Школяриків» на Львівщині

21-10-2021 20:186293

Депутати облради пропонують при формуванні переліків ремонту доріг на 2022 рік, врахувати маршрути руху «Школяриків» на Львівщині
Фото: lvivoblrada.gov.ua

На попередній сесії Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію щодо закриття шкіл у Львівській області, а також питання забезпечення територій шкільними автобусами для перевезення учнів до шкіл в інших населених пунктах.

Відтак на сесії звернулися з проханням проаналізувати стан доріг в області, де проходять маршрути «Школяриків», повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

 «Протяжність маршрутів руху шкільних автобусів становить близько 17 тисяч км, з них 2793 км є у доброму стані, 8402 км - у задовільному, 5 303 км – у незадовільному та 74 км є непридатними для проїзду. Таку інформацію на засідання комісії з питань освіти, науки та інновацій подав департамент освіти і науки ЛОДА. Найгірша ситуація зі станом доріг у Бродівському, Старосамбірському, Жидачівському, Сколівському, Сокальському та Мостиському районах.

Як зауважила голова профільної комісії Іванна Герус, важливо в повному обсязі забезпечити території транспортними засобами для перевезення учнів, однак потрібно розуміти й по яких дорогах пересуваються ці автобуси та чи взагалі вони є придатними для проїзду.

 «Вважаємо, що слід добре проаналізувати спільно з комісією з питань інженерного, житлово-комунального господарства маршрути «Школяриків» і врахувати їх при формуванні переліків ремонту комунальних доріг на 2022 рік», - наголосила Іванна Герус.

Leopolis.news